Primii câțiva ani a fost un vis, un soț iubitor, grijuliu și amabil, apoi s-a transformat într-un monstru. Este povestea Olgăi, care visa cu ochii deschiși când s-a căsătorit cu bărbatul ideal. Deși el era musulman, inițial nu i-a cerut să se convertească la islam și avea un comportament pe care orice femeie și l-ar dori, dar peste câțiva ani și mai ales după ce a născut o fetiță, Olga s-a pomenit într-un coșmar. Femeia a mărturisit, în cadrul unui monolog la Dorin Galben, că a trăit un adevărat calvar în Israel cu soțul său și doar printr-un scenariu bine pus la punct a reușit să scape din mâinile lui și să revină în Moldova, cu fiicele sale, scrie UNIMEDIA.

„Mă numesc Olga, am 38 de ani, două fetițe și locuiesc în  Chișinău. Am fost căsătorită cu un musulman 11 ani. Am locuit în Israel 12 ani, viața mea se transformase într-un coșmar și într-un final am reușit să fug, cu copiii și să revin acasă, în Moldova”. Astfel și-a început istoria eroina monologului.

Olga a iubit de mică muzica, așa că a crescut pe scena din satul de baștină. Apoi a început să cânte pe la nunți, cumetrii, să câștige propriii bani, de la o vârstă fragedă.

Totuși, a ales să meargă la studii la Colegiul Tehnologic, cursul de croitorie, dar în paralel își căuta o activitate legată de muzică. Așa a ajuns să cânte, serile, la un restaurant din  Chișinău.

„Salut, aș vrea să facem cunoștință, ești foarte frumoasă”

Era vara anului 2008, când a făcut cunoștință cu viitorul soț: „Cântam la restaurant când și-a făcut apariția un grup de studenți de origine musulmană. Eram cu prietena mea, care mă însoțea. A ieșit cu ea la o țigară și el i-a cerut numărul meu. Seara am primit un mesaj: „Salut, aș vrea să facem cunoștință, ești foarte frumoasă”. Am întrebat-o pe prietena mea de unde a ajuns numărul meu și a mi-a spus că a insistat să i-l dea”.

„În mintea mea era că nu mai există așa bărbați pe fața pământului”

Povestea lor de dragoste a început frumos: „Venea la mine cu buchete mari de flori, cu cele mai frumoase cuvinte, am fost curtată. În mintea mea era că nu mai există așa bărbați pe fața pământului. Era romantic, îmi făcea permanent invitații la cină, arăta foarte bine, un aspect plăcut, aranjat, musculos, îmbrăcat la patru ace. Mi-a plăcut din start și nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul, mă susținea în tot ce fac, atârnarea lui față de mine a fost una foarte frumoasă”.

„A fost o iubire ca-n filme”

El avea 23 de ani, iar ea – 21: „Era anul 4 la studii la medicină și ne despărțea doar o stație. Seara mă conducea până acasă, iar serile ne plimbam pe alee. Mă surprindea mereu plăcut, ascundea o floare la spate, mă făcea să înțeleg că e bărbatul cel mai romantic. Vorbea în română și îmi plăcea că avea un  accent schimonosit, discutam deschis despre tot. Mă dezmierda cu „ochișorii mei cei verzi”, „iubirica mea”, „totul meu”. Îi plăceau foarte mult mâinile mele și le săruta des. Îi plăcea să ne retragem în locuri mai puțin aglomerate, îmi făcea declarații de dragoste. A știut cum să mă cucerească”.

„Mi-a plăcut că nu era cum mai sunt la noi băieții, cu hai la pat”

Bărbatul nu era genul de tip insistent: „Mi-a plăcut că nu era cum mai sunt la noi băieții: „Hai la pat”. A fost răbdător, a înțeles că trebuie mai întâi cucerească, astfel ca să îmi doresc singură acest moment. Dimpotrivă, spunea că este un păcat ca femeia să aibă o relație cu bărbatul înainte de căsătorie, că la ei este diferit, bărbatul și femeia se cunosc doar în prezența părinților. Cam în acest ritm a fost și la noi, nu am ajuns la momente intime de la început, era mai distant la acest capitol”.

„Eram prea îndrăgostită de el, dar nici nu prea exista informație despre islam”

Pe Olga nu o punea în gardă faptul că iubitul ei era musulman: „Cred că eram prea îndrăgostită de el, dar nici nu prea exista informație despre islam pe timpurile alea. Am încercat să nu mă interesez prea mult, îl iubeam la nebunie și eram gata să merg cu el până la capătul lumii”.

„În prezența părinților săi m-a întrebat dacă vreau să fiu soția lui. Eram în șoc”

Olga a făcut cunoștință cu părinții viitorului soț când acesta a terminat studiile: Atunci ne-am cunoscut mai bine, am organizat excursii pe la Orheiul Vechi. Atunci, pe neașteptate, în prezența părinților, m-a întrebat: „Vrei să fii soția mea?” Eram în șoc, dar desigur am răspuns da. Și părinții lui erau foarte fericiți, vorbeau în arabă și el îmi traducea. Fosta soacra întreba: „Dar ea o să reziste la noi?” Și el mi-a spus că acolo sunt alte reguli, femeile se îmbracă mai acoperit, nu poți umbla cu părul dezgolit. Cu toate acestea, el mi-a spus că nu mă va impune și voi fi liberă să fac ce vreau, iar dacă vor fi vorbe la adresa mea, va pune piciorul în prag.

„Se întrebau de unde, Doamne, așa noroc?”

Olga și-a anunțat familia că se căsătorește, iar rudele sale erau foarte bucuroase pentru ea: „Familia mea îl cunoștea deja, erau toți șocați, la ce bărbat frumos era și cum se comporta. Se întrebau: „De unde, Doamne, așa noroc?” Erau fericiți și ei pentru mine”.

„Am lăsat colegiul, munca, familia și am plecat. În prima zi a fost cununia și a început veselia”

Eroina nu putea să plece inițial în Israel, așa că a așteptat ca logodnicul său să plece să-i facă o chemare, pentru a perfecta o viză. A urmat plecarea și nunta în Israel: „Am lăsat colegiul, munca, familia și am plecat. Căsătoria a avut loc în prima zi în care am ajuns. A fost cununia și a început veselia. A fost o nuntă mică, doar cu rudele, toți împreună bărbați și femei și era ceva neobișnuit pentru ei, din moment ce la ei se face separat. Între timp, cât am perfectat actele, mergeau pregătirile pentru cuibușorul nostru acolo. Bunicul lui avea o casă în care nu locuia nimeni, foștii socri au luat un etaj, l-au renovat și eu când am venit, am început să locuim acolo.

„A fost un copil dorit, foarte așteptat, deși familia lui a sperat că va fi un băiețel”

Primii doi ani au fost de vis, au călătorit prin toate colțurile Israelului, fiind susținuți financiar de foștii socri. Apoi, a început coșmarul, după ce Olga a rămas însărcinată cu fetița: „A fost o sarcină ușoară, comportament bunișor până în luna a 8-a, când el a început să muncească în calitate de stomatolog. Nu prea făcea față financiar, iar socrii au început treptat să taie din bunișor. Am născut fetița pe 2 decembrie 2012. A fost un copil dorit, foarte așteptat, este copia lui. Familia lui era foarte fericită, deși până în ultimul moment a sperat că va fi un băiețel. Acolo băieții sunt mai bine primiți”.

„S-a năpustit ca un vultur asupra mea și a început să mă lovească în spate. Mi s-a oprit respirația”

Primele 2 săptămâni soțul Olgăi și-a luat liber, ca să o ajute, iar „furtuna” s-a dezlănțuit când nu se aștepta: „Era o zi obișnuită, ne pregăteam de sărbătoare, era final de Ramadan. Am mers să cumpărăm haine noi fetiței și mie, orașul era foarte aglomerat, el a devenit foarte nervos că nu putea să parcheze, eu am început să-i propun să parcheze unde vedeam liber, iar el mi-a spus: „Închide-te, taci, sau vrei să mergi prin aglomerație să te atingă alți bărbați?” Am rămas uimită, nedumerită, iar el a spus că mergem acasă. A fost un șoc, plângeam pe drum. Acasă plângând dezbrăcam fetița, iar el stătea pe canapea în salon și ne contraziceam. La un moment dat s-a năpustit ca un vultur asupra mea și a început să mă lovească în spate atât de tare, că mi s-a oprit respirația. Am lăsat fetița și m-am dus în baie, m-am uitat în oglindă și mi-am spus: „Acesta e omul pentru care am lăsat totul, omul vieții mele, sufletul meu, inima mea, familia mea, care se poate transforma în câteva clipe într-un monstru?” Era inexplicabil. Atunci nici nu realizam că este abia începutul”.

„Mă numea cu cele mai urâte cuvinte scroafă, moldoveancă proastă, blestemată, fiică de porc”

Au urmat certuri, neînțelegeri, dar și multe jigniri, umilințe și bătăi: „Mă numea cu cele mai urâte cuvinte: „Scroafă, moldoveancă proastă, blestemato, fiică de porc. Ești o blestemată și voi regreta toată viața că m-am căsătorit cu tine, ai venit ca un blestem în viața mea și mie nimic nu-mi merge de când ai apărut. Motiva că îi merge rău pentru că nu aparțin religiei lui. Era ferm convins că dacă voi accepta islamul și voi deveni musulmancă, lucrurile se vor schimba. Din start a spus că nu mă va forța. Am intrat pe internet, m-am informat, am citit, dar în sufletul meu nu eram convinsă că pot face acest pas. Nu am dorit să mă convertesc, iar el încerca să ascundă de familie acest lucru”.

„Speram că voi fi în siguranță la socri, dar lucrurile mergeau tot mai prost”

Coșmarul cel mai mare a început când s-au mutat la socri: „Ei au construit încă un nivel deasupra casei lor. Ne-am mutat acolo și îmi doream din tot sufletul să fiu cât mai aproape de familia lui. Speram că voi fi în siguranță, dar, din păcate, lucrurile mergeau din ce în ce mai prost”.

„M-a dat jos și a început să lovească cu picioarele. Eram toată de sânge, curgea și pe prosop, pe nas, pe gură”

Soțul Olgăi se transforma, treptat, într-un monstru: „La un moment a început să devină foarte agresiv. Era o zi obișnuită, eram acoperită cu prosopul după duș și mă îndreptam spre cameră să mă îmbrac. El s-a năpustit asupra mea ca un vultur și a început să mă lovească peste față, să mă tragă de păr, m-a dat jos și a început să lovească cu picioarele. Am început să strig, să plâng. M-a întrebat: „Unde te-ai pornit?” Eram toată de sânge, curgea și pe prosop, pe nas, pe gură. Îl rugam să facă ceva, să pot opri sângele. Apoi mi-am revenit, am mers în cameră, m-am îmbrăcat. Cel mai strașnic era că el niciodată nu-și recunoștea vina și nici nu-și cerea iertare. Întotdeauna primeam bătaie cu motiv: nu am făcut ceva cum trebuie, mâncarea nu a fost bună, haina nu a fost călcată suficient etc.”

„A fost un calvar continuu – atât de multe momente, încât nici nu le mai țin minte”

„Ajunsesem în așa o stare că tremuram, nu aveam liniște, simțeam că iată iată apare acasă și aveam stări de rău, de frică. Permanent nu îi plăcea mâncarea, comanda de afară și mânca, iar la un moment dat se uita fetița la el cum mănâncă și i-a spus: „Ce te uiți? Du-te la maică-ta să te hrănească cu paste!” Cum poți să fii așa monstru ca să nu-i dai copilului să guste?”, povestește Olga.

„Fetele întotdeauna au fost alungate, pișcate, mereu le făcea observație”

Nici cele 2 fetițe care s-au născut în cuplu nu aveau parte de dragoste din partea tatălui: „Niciodată nu s-a implicat în activitatea copiilor. Întotdeauna au fost alungate, pișcate, mereu le făcea observație, acolo nu sta, așa nu merge, aici nu te băga”.

„Când urla i se înroșeau ochii, se uita la mine cu furie, iar când vorbea, tocmai saliva”

Olga a înțeles că trebuie să facă ceva, pentru că bărbatul cu care trăia nu era sănătos mental: „Când urla i se înroșeau ochii, se uita la mine cu furie, iar când vorbea, tocmai saliva. Îmi spunea că mă urăște și că toată viața e un căcat. Era atât de disperat, încât învinuia pe toată lumea, își înjosea părinții. Ei vedeau toate bătăile, certurile, voiau să intervină, dar nu puteau. Când mi-a spus soacra că a mai avut așa momente, am înțeles că el nu e cu toate acasă”.

„Am rămas însărcinată cu a doua fetiță. Nu a fost un copil dorit, mă gândeam să avortez, dar în Israel este interzis”

A urmat un alt șoc: „Am aflat că am rămas însărcinată cu a doua fetiță, cu toate că nu-mi explicam cum s-a întâmplat, deoarece era protecție maximă. Nu a fost un copil dorit, mă gândeam să fac ceva, să avortez, dar acolo este strict interzis avortul. M-am împăcat cu gândul că trebuie să nasc. Pe perioada sarcinii a fost un pic mai calm, spera să fie un băiețel. După naștere a început calvarul”.

„Cum lovea la sală în sacul de box, așa bătea în capul meu”

După un timp, s-a adăugat un alt coșmar: „Fetița mai mare a început să meargă la școală, iar el a devenit agresiv și cu ea, motivând că nu aduce note bune. A început să aplice forța fizică. Asta m-a făcut să înțeleg că sunt într-o stare critică de tot și trebuie să întreprind ceva. Făcea orele cu fetița și țipa la ea, o lovea. M-am dus și i-am spus să nu o lovească, iar el mi-a răspuns să nu mă bag. Am insistat să o liniștesc, pentru că ea nu mai putea să respire. El a început să mă lovească, eram ca un sac de box, mă lovea atât de crunt. Cum lovea la sală în sacul de box, așa bătea în capul meu. La un moment dat, am căzut jos și auzeam doar un țiuit în urechi și vedeam ca prin vis cum continuă să mă lovească”.

Olga a decis să evadeze, împreună cu fetițele sale, din casa soțului și din Israel, lucru care nu era deloc ușor. Cum a reușit să scape din mâinile bărbatului violent și revină, alături de copiii săi acasă, în Moldova, aflați din monolog:

Distribuie articolul: