Teodor Cârnaț, specialist în drept constituțional, a comunicat intenția sa de a candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova într-un episod al unui podcast Bandstage.

Da, voi candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Sunt obligat să candidez, nu pentru faptul că este un orgoliu al meu, dar vreau ca Republica Moldova cu adevărat să fie condusă de lideri autentici, care au trecut prin greve, război, carieră, care a avut și căzături, care a fost și blamat în societate, unde societatea știe prea bine, cum îmi cresc eu copiii, cum îmi este familia, cum eu fac banii, cum am candidat la diferite funcții. Am făcut totul transparent.

Candidez la funcția de președinte al RM și pentru faptul că vreau ca teritoriul din stânga Nistrului cu adevărat să se afle sub jurisdicția R. Moldova. În prezent avem duble standarde. Când vorbea PAS și Maia Sandu de deoligarhizare, Șor nu mai este, Plahotniuc nu mai este, Platon nu mai este, dar în stânga Nistrului, cum a fost Gușan, așa și a rămas, dar e cetățean al R. Moldova. Oare nu aceeași lege trebuie să fie aplicată în raport cu toți?”, a declarat Teodor Cârnaț.

În prima parte a lunii septembrie 2023, expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț a anunțat că se lansează în cursa pentru Primăria Chișinău. El a specificat că va candida independent, fără a se alătura vreunui partid. Totuși, ulterior, a renunțat la ideea de a candida pentru funcția de primar al Chișinăului.

Distribuie articolul: