Vreau să vă las niște ouă umplute sau mai precis niște ouă de diavol; în engleză deviled eggs; Sunt foarte simple, cu puține ingrediente, dar după cum vă puteți imagina cu o notă picantă care este grozavă, sunt foarte bune.

Un aperitiv sau starter ușor și perfect pentru orice întâlnire și poate fi și pregătit din timp; nu trebuie să le faci momentan; le lași făcute și gata de servit oricând vrei. Și dacă îți plac aceste ouă de diavol, sunt sigur că ți-ar plăcea niște ouă umplute cu fructe de mare… foarte bune.

Dificultatea de a face rețeta este foarte ușoară. Numărul de porții este de 3-6 persoane, iar timpul de preparare de 15 minute.

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

6 ouă;
2 linguri maioneză;
1 lingură muștar;
2-3 picături de tabasco;
boia iute;
sare

Mod de preparare:
Punem ouăle la fiert în apa din abundență cu sare. Când încep să fiarbă se lasă 10 minute. Apoi scoatem din apa clocotită și împrospătăm în apă rece. Odată ce avem ouăle reci le curățăm de coajă.  Tăiați în jumătate și separați gălbenușurile de albușuri.

 

Pune albușurile pe o farfurie și gălbenușurile într-un castron mare. Se zdrobesc gălbenușurile cu ajutorul unei furculițe și se adaugă maioneza și muștarul. Amestecă totul bine până devine cremos. Am testat punctul de sare și am rectificat.

Acum adăugăm 2 sau 3 picaturi de Tabasco, în funcție de cât de picant îți place, și amestecăm totul foarte bine. Punem umplutura într-un manșon și umplem ouăle cu ea; o putem face și cu o lingura.

Pentru a termina aceste ouă umplute, stropiți cu boia iute și gata de mâncat.

Dacă ți-a plăcut rețeta, distribuie această postare pentru a împărtăți cu prietenele tale.

Distribuie articolul: