Este o întrebare pe care încercăm să o lămurim pentru cei care cred că această variantă ajută la slăbit și este o practică sănătoasă. Sunt răcoritoare, delicioase și vrei mereu să le mănânci. Dar este bine să mănânci fructe la cină? Sau, mai degrabă, consumați acest produs doar când mai rămâne puțin de culcat? Iată câteva indicii.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cu toții ar trebui să consumăm cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi. O recomandare pe care nu mulți o urmează și care indică clar că fructele sunt o parte esențială a alimentației noastre. Sau ar trebui să fie. Din acest motiv, atunci când cineva se gândește să slăbească, una dintre deciziile pe care de obicei le ia fără să se oprească să reflecteze dacă este sau nu corect este să mănânce doar fructe la cină. Să vedem ce se întâmplă când facem asta pentru că avem de-a face cu un aliment care are mult zahăr în general.

Știind acel conținut de zahăr și indicele glicemic ridicat pe care îl au majoritatea bucăților de fructe, trebuie să știm că avem nevoie de timp pentru ca organismul nostru să absoarbă acel zahăr. O situație care, dacă de-a lungul zilei am consumat deja suficient zahăr, ne vom afla în fața unui zahăr luat noaptea fără să ardem. Și asta, în plus, se întâmplă să fie transformată în grăsime.
Se cunoaște efectul de sație pe care îl au fructele, dar luarea în considerare a absorbției nutrienților este un factor de luat în considerare. Doar consumul de fructe la cină poate face ca cantitățile de proteine ​​sau carbohidrați furnizate de alte alimente să nu fi fost suficiente. Și nu va mai rămâne timp să ne refacem dacă ne culcăm și ziua s-a terminat.
Dar, în ciuda tuturor celor de mai sus, a avea fructe la cină nu trebuie să fie rău. Trebuie să știm că fructele cu mai puțin zahăr sunt căpșunile, pepenii, pepenele, lămâile sau avocado. Opțiuni care pot deveni aliați.
Printre cele cu cele mai multe zaharuri se numără strugurii, mango, mandarina sau mărul. Deși, în acest din urmă caz, mărul este cea mai bună opțiune datorită indicelui caloric scăzut, puterii mari de sațiere și cantității mari de fibre pe care o oferă.

 

Distribuie articolul: