Machiajul este o formă populară de autoexprimare și de îmbunătățire a aspectului fizic, care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Fie că dorești să obții un look natural, sau să experimentezi cu nuanțe îndrăznețe și culori vibrante, machiajul îți poate oferi o multitudine de opțiuni. Nu ai nevoie de machiaj pentru a fi frumoasă. Însă dacă te machiezi zi de zi sau ocazional, iată  greșelile pe care ar trebui să le eviți.

Sari peste rutina de îngrijire

Rutina de îngrijire a pielii este un pas pe care nu trebuie să sari. Pentru ca machiajul să arate frumos e nevoie ca pielea ta să fie curată și hidratată. Nici într-un caz nu uita de protecție solară. Cel mai bine arăți când ai grijă de tenul tău. Machiajul nu te va ajuta să ai un ten sănătos.

Utilizarea unor produse nepotrivite pentru tipul de ten

Unul dintre cele mai frecvente greșeli este utilizarea unor produse de machiaj care nu sunt potrivite pentru tipul de ten.. Este important să ști tipul de ten și să alegi produsele potrivite pentru a te asigura că machiajul va arăta cât mai natural. Am încercat câteva fonduri de ten, dar prefer să folosesc BB Cream. Acesta nu usucă pielea și e perfect pentru care preferă un look natural. E nevoie să încerci mai multe tipuri de fond de ten pentru a-l găsi pe cel potrivit.

Te grăbești

E nevoie de timp pentru a te machia. Ai răbdare și așteaptă ca produsul să intre în piele. Atunci când aplici fondul de ten, distribui-l uniform. Poți folosi degetele, pensulele sau burețelul. În caz contrar, va părea că ai pete și machiajul tău va arăta murdar.

Folosirea unor pensule sau bureți murdari

Pensulele sau bureții de machiaj trebuie curățați regulat pentru a preveni acumularea de bacterii. Folosirea unor pensule sau bureți murdari poate duce la probleme de sănătate a pielii și poate afecta și calitatea aplicării produselor.

Crezi că machiajul trebuie să arate impecabil

Sursa foto: YouTube

Machiajul nu e un burete magic, care își șterge toate imperfecțiunile. Machiajul se observă. Dacă vezi o poză cu o femeie care arată perfect, să știi că e datorită filtrelor. Rutina de îngrijire te va ajuta să lupți contra așa-ziselor imperfecțiuni. Nu te baza doar pe produsele de machiaj. Multe dintre ele promit miracolele și te fac să crezi că poți arată ca o păpușă de porțelan. Nu uita că producătorii de produse de machiaj fac bani deoarece noi credem că pielea noastră nu e perfectă și vrem ca să arătăm ca modelele de pe Instagram. În aproape orice afiș de publicitate, fața modelului este modificată și imperfecțiunile șterse. Așadar, nu mai arunca cu bani pe produse inutile.  Pielea noastră are textură și pori.

Machiajul e o formă prin care te poți exprima, te poți juca cu culorile, poți experimenta diferite tehnici. Machiajul e o alegere și noi, femeile, nu trebuie să ținem cont de ce ne spun influencerii și cei care se îmbogățesc din urma imperfecțiunilor noastre.

Distribuie articolul: