Fiecare dintre noi și-ar dori să-și mențină tinerețea chipului și a corpului pentru cât mai mult timp posibil. Din fericire, cu ajutorul trucurilor de machiaj putem obține rezultate frumoase și să mascăm anii. Sunt greșeli pe care dacă le facem, obținem contrariul. Iată care sunt acestea csid.ro.

Indiferent de cât de mult retinol ai folosi, nu vei reuşi vreodată ca în proporţie de 100% să estompezi ridurile şi liniile fine care apar în zona ochilor. Există însă câteva trucuri de machiaj care fac diferenţa şi te ajută să ascunzi trecerea anilor. Înainte de toate, iată care sunt cele mai comune greşeli care oferă efectul opus şi cum să le „repari”.

Neglijezi sprâncenele

Nu uita că machiajul sprâncenelor este la fel de important ca restul feţei, deoarece defineşte trăsăturile feţei, iar dacă ai sprâncenele dese poţi folosi doar un gel pentru fixarea lor sau un produs care conţine ceară. Cu cât acestea vor fi mai definite, cu atât trăsăturile îţi vor fi mai evidenţiate.

Foloseşti dermatograf

Dacă alegi să foloseşti dermatograful pe linia apei, nu vei face altceva decât să te sabotezi. Poţi înlocui clasicul dermatograf negru cu un creion de ochi în nuanţă nude. Astfel, ochii nu vor mai părea mici şi nici nu vei mai avea probleme ca produsul să se scurgă sau să se întindă după o perioadă prea lungă de purtat machiajul.

Nu foloseşti un concealer bun

Dacă ai cearcăne sau pete închise sub ochi, un corector bun va schimba radical situaţia. Alege nu doar un produs de calitate, ci şi o culoare care să ţi se potrivească. În felul acesta, produsul nu se va strânge în zona ochilor şi nu va accentua ridurile deja existente. Poţi, de asemenea, să fixezi concealerul cu ajutorul unei pudre.

Nu foloseşti primer

Primerul nu se foloseşte doar pentru a ajuta machiajul să dureze mai mult timp, ci şi ca acesta să nu se strângă pe faţă. Zonele în care machiajul se poate strânge sunt zona frunţii, a gurii si ochilor, iar astfel ridurile se accentuează.

Foto: Pexels.com