Sunt o mulțime de sfaturi despre alimentație. Unele dintre ele îți pot face chiar rău, altele sunt, pur și simplu, niște mituri. Ar trebui, în primul rând, să-ți asculți corpul și să ai un regim alimentar care ți se potrivește. Noi ne propunem să vă informăm corect. Iată care sunt cele 7 mituri despre alimentație pe care încă le mai credem.

1. Alimentele bogate în grăsimi sunt rele pentru organismul nostru

Mulți oameni  urmează diete sărace în grăsimi în speranța că reducerea aportului de grăsimi va fi benefică pentru sănătatea lor generală.

Grăsimile sunt esențiale pentru o sănătate optimă. În plus, dietele sărace în grăsimi au fost legate de un risc mai mare de probleme de sănătate, inclusiv de sindromul metabolic, și pot duce la o creștere a rezistenței la insulină și a nivelului de trigliceride, care sunt factori de risc cunoscuți pentru bolile de inimă.

Dietele care sunt mai bogate în grăsimi sunt la fel de eficiente  decât dietele cu conținut scăzut de grăsimi atunci când vine vorba de încurajarea pierderii în greutate.

Alimente sănătoase și care sunt bogate în grăsimi: peștele gras, avocado, ouăle, fasolea, brânza, ciocolata neagra.

2. Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei

Studiile științifice demonstrează că micul dejun nu este cea mai importantă masă a zilei. Ar trebui să mâncăm când ne este foame, nu la anumite ore.

Dacă ați adoptat postul intermitent, atunci veți sări peste micul dejun. Dar nu vă faceți griji, s-a demonstrat că acest tip de regim alimentar are o multitudine de beneficii.

Rețineți că acest lucru nu se aplică copiilor și adolescenților în creștere sau celor cu nevoi nutritive sporite, cum ar fi femeile însărcinate și cei cu anumite afecțiuni de sănătate, deoarece săritul peste mese poate duce la efecte negative asupra sănătății.

E alegerea fiecăruia dacă să consume sau nu micul dejun.

3. Ar trebui să nu mâncăm cartofi

Consumul prea mult de orice aliment, inclusiv  cartofii albi, poate duce la creșterea în greutate. Așadar puteți consuma cartofi deoarece aceștia foarte hrănitori și pot fi incluși ca parte a unei diete sănătoase. Cartofii albi sunt o sursă excelentă de multe substanțe nutritive, inclusiv potasiu, vitamina C și fibre.

În plus, sunt mai sățioși decât alte surse de carbohidrați, cum ar fi orezul și pastele, și vă pot ajuta să vă simțiți mai satisfăcuți după mese.  Evitați însă cartofii prăjiți.

4. Alimentele cu conținut scăzut de grăsimi și cele dietetice sunt alternative sănătoase 

În magazine vedem o varietate de produse pe care scrie că sunt dietetice și cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. În timp ce aceste produse sunt tentante pentru cei care doresc să scape de excesul de grăsime, ele sunt de obicei o alegere nesănătoasă.

Multe dintre produsele cu conținut scăzut de grăsimi și dietetice conțin mult mai mult zahăr și sare adăugate decât cele cu conținut normal de grăsimi. Cel mai bine este să renunțați la aceste produse și să vă bucurați, în schimb, de cantități mici de alimente precum iaurtul gras, brânza etc.

5. Oamenii slabi sunt sănătoși

Obezitatea este asociată cu multe afecțiuni, inclusiv diabetul de tip 2, boli de inimă, depresie, anumite tipuri de cancer și chiar moarte prematură. Cu toate acestea, o persoană slabă, de asemenea poate avea probleme de sănătate.

Cel mai important este să ne alimentăm corect și să facem mișcare.

6. Mâncatul după o anumită oră contribuie la kilogramele în plus

Ceea ce contează cel mai mult este cât de mult mănânci, ce mănânci și câtă activitate fizică ai pe parcursul zilei. Ar trebui totuși să vă limitați consumul de alimente bogate în calorii aproape de ora de culcare, deoarece aceste alimente pot provoca probleme de digestie și veți adormi mai greu.

7. Sarea dăunează sănătății

Consumul în exces de sodiu poate duce la hipertensiune arterială și la afecțiuni renale, dar sarea (sodiul) este un mineral esențial pentru multe funcții ale organismului. Sodiul este un electrolit care ajută la echilibrul apei și este necesar pentru ca mușchii și nervii noștri să funcționeze, inclusiv inima și creierul. La fel ca multe alte lucruri, consumul excesiv de sare este cel care poate duce la pericole pentru sănătate.

 

Distribuie articolul: