Am trei ani de când sunt vegană. Da, fără carne; da, fără nimic de origine animală. Nu, nu mânânc numai salată! Da, sunt bine; da, analizele sunt foarte bune! Gata, acum că ți-am răspuns la întrebările care știu că nu-ți dau pace să dormi, haide să vedem și care sunt cele mai amuzante mituri legate de veganism!

Mitul #1: Veganilor li se face rău când văd carne – nu, un vegan care obișnuia să consume carne în trecut acum, pur și simplu, o ignoră. O persoană cu o astfel de dietă nu va leșina și nu se va simți rău de la mirosul cărnii.

Mitul #2: Veganii te vor critica – nu zic că nu există dintr-aceia care tare vor să-ți insufle toate credințele lor și cre vor încerca să te convingă că numai ei știu cum se trăiește corect. Un vegan stăpân pe sine și asumat, va trăi în tihnă și mulțumit de sine și alegerile proprii, fără să influențeze pe oricine întâlnește în cale. Asta spre deosebire de cei care critică veganismul și știu ei mai bine ce probleme de sănătate vor avea veganii!

Mitul #3: Veganii nu-și iau toți nutrienții esențiali – orice schimbare de regim alimentar trebuie făcută cu cap, multă cercetare prealabilă și cu asumare. Într-adevăr nu vei avea toți nutrienții esențiali, dacă nu vei învăța despre ei. La fel e și în dieta obișnuită, de fapt.

Mitul #4: Veganii suferă din lipsă de B12 – da, B12 este o vitamină mai greu de obținut acum când plantele noastre sunt stropite la greu, când mâncarea e tot mai puțin naturală, dar veganii suplimentează an de an. Apropo, știai că și tu, cel care mânâncă carne, este posibil să ai deficit de B12?

Mitul #5: Veganii suferă din lipsă de calciu: Dacă nu consumi lactate, nu ai de unde să îți iei calciu! Acesta este unul dintre cele mai gogonate mituri legate de veganism. Nu voi sta să explic cum nu se asimilează calciul din lactate, că o să vrei să mă bați 🙂 O să-ți arăt doar câteva surse importante de calciu: kale (212 mg), broccoli (47 mg), soia (102 mg), susan (o lingură de susan nedecorticat conține 88 mg de calciu), dovleac (85 mg).

Mitul #BONUS: Iată din ce constă dieta vegană înafară de salată: boboase, leguminoase, cereale integrale, fructe crude și uscate, semințe, nuci, sucuri fresh din legume și fructe, uleiuri.

Nu vă mai băgați în farfuria veganilor conștienți. Da, ei știu ce fac. Da, ei știu ce au ales.

Distribuie articolul: