Slăbitul rămâne un domeniu de interes, paradoxal e cât de promovat și cât de bănos este acesta în 2022, când esența sa este în chibzuință și într-o întoarcere conștientă la natură. Haide, așadar, să vedem ce alimente evităm pentru a topi grăsimile și a ne simți mai bine în propria piele.

1. Grăsimile trans (artificiale)

Acestea se obțin printr-un  procedeu chimic numit hidrogenare sau hidrogenare parțială. Hidrogenarea se face prin adăugarea forțată a hidrogenului în grăsimile polinesaturate. Adăugarea grăsimilor trans în produsele alimentare are rolul de a întări rezistența produsului la temperatura camerei, în primul rând, dar și pentru că este un substituent mai ieftin și mai puțin sensibil pentru unt și produsele de panificație crocante. Producătorii au început să facă abuz de acest tip de grăsimi, deoarece ele ajuta la prelungirea prospețimii alimentelor, permit păstrarea acestora pentru un termen mai îndelungat și le face sa arate mai atrăgătoare pe rafturile magazinelor.

Ce produse conțin grăsimi trans? Chips-urile, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, cremele pentru prăjituri, ciocolata, gogoșii, cartofi prăjiți etc.

Sursa: metabolicabalance.ro

2. Îndulcitorii artificiali

Chiar dacă pare o metodă bună de cheat meal, îndulcitorii artificiali sunt extrem de periculoși pentru creier, acești traversează bariera hematoencefalică și perturbă funcția hipocampală. Acest lucru afectează sensibilitatea la semnalele interceptive, disregulează comportamentul apetitiv și, prin urmare, promovează consumul de alimente.

3. Alcoolul

Alcoolul conține calorii goale. Aceasta înseamnă că oferă corpului calorii, dar conțin foarte puțini nutrienți. Există aproape 155 de calorii într-o cutie de bere de și 125 de calorii într-un pahar de vin roșu. Prin comparație, o gustare recomandată după-amiază ar trebui să aibă între 150 și 200 de calorii.

Sursa: fitnessmama.ro

4. Sucurile acidulate

Sucurile acidulate îngrașă pentru că nu oferă niciun nutrient esențial, ci numai calorii goale care se avor adăuga la bugetul tău caloric zilnic în mod inutil. Potrivit cercetătorilor, persoanele care consumă frecvent băuturi acidulate îndulcite cu zahăr sunt mult mai predispuse la îngrășare față de cele care le evită sau le consumă foarte rar.

5. Nucile și semințele prăjite

Consumul de cantități moderate de nuci și semințe este un obicei sănătos și echilibrant. Problematic este excesul de aceste produse hipercalorice. Dacă reușești să îți limitezi consumul la o mânuță mică pe zi, acestea vor fi chiar benefice pentru silueta ta, aducând un aport important de Omega 3, 6 și 9.

6. Alimentele procesate

Cu cât mai mulți aditivi, conservanți, zahăr adăugat, cu atât mai nesănătoase sunt produsele consumate. Deja nu mai este un secret că alimentele procesate în exces aduc moartea prematură și boli. Dacă îți dorești să elimini kilogramele în plus, mănâncă mai multă hrană naturală, care nu a trecut prin proceduri complexe de procesare. Înlocuiește această hrană cu cât mai multe fructe și legume proaspete și o să observi că ești mai energic și cu o sete mai mare de viață.

Vrei să slăbești și să fii sănătos/oasă? Evită aceste alimente, seara consumă doar produse vegetale, uşor digerabile și ai grijă la combinațiile alimentare: nu amesteca proteinele animale cu carbohidraţii complecși (mazăre, mazăre, orez, fasole boabe, linte, năut) și hidratează-te bine zi de zi.

Distribuie articolul: