Cele mai bune alimente pentru copii sunt care aduc un surplus nutrițional esențial pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă și armonioasă.

Când vine vorba de alimentația copiilor, părinții se împart în două categorii: cei obsedați de alimentația sănătoase ce aproape îi obligă pe cei mici să mănânce produse sănătoase, dar care nu sunt deloc pe gustul lor și părinții care ar face orice ca cei mici să mănânce și care sunt în stare să le dea zilnic pizza, hotdog sau șnițel cu cartofi prăjiți.

Principiile unei alimentații sănătoase se învață acasă și, dacă sunt respectate, copilul va putea discerne mai târziu și va face diferența între alimentele bogate în calorii și grăsimi nesănătoase și între cele bogate în calciu, fier și alte vitamine și minerale esențiale.

Îți propunem un top cu 15 super-alimente pe care copilul trebuie să le consume în fiecare zi ca să fie sănătos, să crească puternic și activ.

1. Fulgii de ovăz le oferă copiilor energie, îi ajută să se concentreze mai bine.

2. Scorţişoara reglează nivelul zahărului din sânge şi ţine la distanţă pofta de dulce, potrivit odoras.md.

3. Busuiocul este bogat în vitaminele A, C şi K, fier, potasiu şi calciu, adică exact elementele de care are nevoie copilul pentru a creşte sănătos. Poate fi adăugat în sosurile pentru pizza sau direct în sandvişul pregătit pentru şcoală.

4. Fasolea neagră menţine în limite normale colesterolul şi oferă cantităţi mari de calciu şi proteine.

5. Cacaua, în special produsele cu cel puţin 70% cacao, este foarte indicată pentru menţinerea sănătăţii orale a micuţilor şi ajută la protejarea pielii sensibile în faţa acţiunii nocive a razelor ultraviolete.

6. Avocado este un fruct plin de grăsimi bune pentru organism, asigură un flux sangvin normal şi împiedică instalarea bolilor cardiovasculare la maturitate.

7. Somonul este bogat în acizi grași Omega 3 care ajută la dezvoltarea funcţiilor cerebrale şi menţinerea unei inimi veşnic tinere.

8. Roşiile luptă cu celulele canceroase.

9. Fasole Edamame este un tip de fasole soia, culese cât sunt încă în păstăi, şi este deosebit de sănătoasă, în special pentru fetiţe, protejând ţesutul mamar şi împiedicând dezvoltarea celulelor canceroase.

10. Tot felul de fructe, fără niciun fel de contraindicaţie. Singura recomandare: să fie cât mai colorate, astfel încât copilul să capete cât mai multe vitamine, minerale şi fibre pentru a avea un tranzit intestinal sănătos.

11. Ouăle sunt delicioase şi ideale pentru un mic dejun complet şi echilibrat. Conţin vitamina D pentru o mai bună absorbţie a calciului şi foarte multe proteine care conferă saţietate.

12. Humusul are în compoziţie carbohidraţi complecşi şi proteine.

13. Iaurtul este ideal ca sursă de calciu.

14. Cartofii dulci sunt bogați în vitamina A.

15. Seminţele de in sunt cea mai bogată sursă de Omega 3 şi ajută la dezvoltarea creierului, astfel încât cei mici să fie cei mai inteligenţi. Îl poţi presăra peste bolul cu cereale, în iaurt sau chiar în felul principal de mâncare.

Distribuie articolul: