Crăciunul pe stil nou a trecut, acum este momentul să ne pregătim de Revelion. Tradiția cea mai importantă a moldovenilor de sărbători este o masă cât mai încărcată și copioasă, totuși în ultimul timp deschiderea oamenilor către un mod de viață mai sănătos este mult mai mare. 

Ce zici de câteva idei sănătoase de la noi pentru masa de Revelion?

Olivier vegan

Da, da olivierul poate fi și fără salam și maioneza clasică.

Ingrediente

  • avocado
  • cartofi fierți
  • morcovi fierți
  • mazăre verde proaspătă înghețată (conservată)
  • castraveți murați
  • maioneză vegană (sau de casă)
  • sare de Himalaya

Mod de preparare: 

Aici totul este simplu. Toate ingredinete se taie cubulețe și se amestecă împreună.

Salata Caprese 

Ingrediente:

  • 300 g roșii cherry
  • 400 g roșii tăiate în felii
  • 250 g mozzarella
  • 7 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • frunze mici de busuioc verde

Mod de preparare:

Roșiile felii se amestecă cu o lingură de ulei și cu sare. Apoi, acestea se aranjează, iar peste ele se pun bucățile de mozzarella și se presară puțină sare. Deasupra se adaugă roșiile cherry și se presar cele 6 șase linguri de ulei și piper. Lasă gusturile să se împrietenească pentru aproximativ 30 de minute. Înainte de servire adaugă frunzele de busuioc și, după gust, un praf de sare.

Vită la grătar

Ingrediente (pentru 2 porții)

  • 400 g
  • fasole verde tevi
  • 4 felii antricot de vită
  • rozmarin
  • ulei
  • sare
  • piper

Se fierbe fasolea 15 minute în apă cu sare. Se scoate într-o strecurătoare și se stropește cu ulei.

Antricotul de vită se presară cu piper și se frige pe grătar, câte 10 minute pe fiecare parte. Se scoate pe farfurii, se presară cu sare și se aromează cu crenguțe de rozmarin.

Se sevește vita cu garnitura de fasole.

Noi idei ți-am dat. Baftă la gătit! 

 

Distribuie articolul: