Atmosfera de sărbătoare deja împânzește orice colț al casei. Bradul împodobit, scrisorile pentru Moș Crăciun scrise, spiritul de sărbătoare e din ce în ce mai prezent. În ajun de sărbători, intensifică această atmosferă magică cu un deliciu perfect. Îți recomandăm să implici în procesul de pregătire a fursecurilor și copiii, soțul sau iubitul. 

Ingrediente:

  • 2 cani și jumătate faină alba
  • o cana și jumătate zahăr pudră
  • 1/2 linguriță cardamom
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 220 g unt
  • un praf de sare
  • o cană de nuci pecan
  • o esență de vanilie
  • o doză de dragoste și voie bună

Mod de preparare: 

Pregătește o tava tapetată cu hârtie de copt. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol încăpător, bate untul cu mixerul, până când capătă o textură aerată. Separat, amestecă nucile pecan cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră într-un blender, până obții o textură fină. Adaugă acest mix în untul aerat și amestecă din nou cu mixerul.

Amestecă toate ingredientele uscate în alt bol: faina, restul de zahăr pudră (păstrează jumătate de cană pentru mai tărziu), cardamomul, scorțișoara și praful de sare. Apoi, toarnă-le în bolul principal, nu uita de doza de dragoste și voie bună, și încorporează-le ușor. Se va forma un aluat moale, dar pe care îl vei putea pune pe suprafață de lucru și modela sub forma de sferă.

Împarte sfera de aluat în jumătăți, apoi în sferturi. Împarte sferturile în bucăți egale și formează mici cilindri. Curbează-i ușor, pentru a forma semiluni. Pune semilunile în tavă, lăsând puțin spațiu între ele.

Pune tava la cuptor timp de 15 minute sau până când fursecurile sunt ușor rumenite. Cât sunt încă ușor călduțe, tăvălește-le prin zaharul pudră rămas, apoi lasă-le se răcească total pe un platou. Servește-le imediat sau păstrează-le într-o caserolă închisă ermetic până în momentul în care le vei consuma.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: