Numele lui Keanu Reeves ne este cunoscut tuturor, cu siguranță ai văzut măcar un film cu el, iar dacă încă nu s-a întâmplat asta să știi că te invidiez. Ai ocazia să vezi niște adevărate capodopere, pe lângă faptul că Reeves este un actor foarte bun, a jucat în filme memorabile.

Recent, într-un interviu, Keanu Reeves a făcut un top cu trei filme în care a jucat, pe care trebuie să le vezi:

Matrix (1999)

Anume după apariția în această producție, Reeves a devenit un star internațional. Personajul său, Neo a devenit un cult. Trench-ul negru lung și ochelarii săi au devenit și ele iconice.

Matrix sau The Matrix este un film științifico-fantastic regizat și scris de frații Wachowski (Andy și Larry) și lansat în 1999 pe marile ecrane. El are ca temă principală ideea că oamenii trăiesc într-o lume virtuală, creată de inteligența artificială, în urma războiului purtat între oameni și mașini. Filmul conține numeroase referințe la subcultura hacker și cyberpunk, precum și la diferite ideologii religioase și filosofice.

The Matrix a fost lansat pe 31 martie 1999, în Statele Unite, și a încasat peste 460 de milioane $ în lumea întreagă. În general filmul a fost bine primit de critici, și a câștigat patru premii Oscar, și alte premii inclusiv Premiul BAFTA și Saturn Awards. Filmul fost urmat de două sequeluri: Matrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate în 2003.

The Devil’s Advocate (1997)

Film ingenios care îmbină ocultul cu senzualul, „Pact cu Diavolul” poate fi tratat drept o adaptare modernă a mitului faustic.

Filmul ne prezintă povestea lui Kevin Lomax, un tânăr avocat din Florida care profitând de o șansă unică în viață, se mută împreună cu soția la New York, unde își continuă cariera la una dintre cele mai mari firme de avocatură. Chiar dacă viața profesională cunoaște o evoluție spectaculoasă, viața familială are de suferit. Lucrurile au un parcurs dramatic, totul culminând cu un final neașteptat.

Banii, cariera și femeia iubită ajung în mâinile unui om de care tânărul avocat mai bine ar fi fugit…

Citește și: Elegant și cool: Keanu Reeves, ședință foto rară pentru o revistă glossy -„Cunoaște secretele Universului” (Galerie Foto)

Point Break (1991)

Los Angeles. O bandă de hoți atacă o bancă purtând pe fețe măștile unor foști președinți: Reagan, Carter, Nixon, Johnson. Pentru a obține informații și pentru a anihila banda, FBI-ul îl infiltrează în banda de hoți, pasionați de surf, pe tânărul agent Johnny Utah. Dar, în timpul unui jaf armat la o bancă, hoții află adevărata identitate a lui Johnny și de aici lucrurile devin foarte complicate!

Conform unui sondaj din ETonline, realizat în 2006, Keanu Reeves este considerat unul dintre primii zece actori americani ai momentului (conform clasamentului des menționat ca referință „Top Ten of America’s Favorite Stars”).

În ziua de 31 ianuarie 2005, Reeves a fost recompensat cu propria sa stea pentagonală plasată pe celebra Hollywood Walk of Fame.

Citește și: Azi e ziua de naștere a lui Keanu Reeves! Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre iubitul actor

Surse: wikipedia/cinemagia