Te-ai simțit vreodată prizonierul unui comportament pe care nu îl înțelegi? Se poate întâmpla uneori să simți că joci mereu în același scenariu fără să reușești să îl îmbunătățești, ca și cum ești programat să te întâlnești mereu cu aceleași situații.

Deseori auzim la cei din jur sau ne auzim chiar pe noi înșine spunând: „Nu înțeleg de ce nu pot avea relații fericite”, „Nu înțeleg de ce situația aceasta se repetă în viața mea”.

De cele mai multe ori, cauza pentru situațiile care se repetă în viața noastră și blocajele emoționale o reprezintă traumele moștenite și preluarea destinului unui alt membru din sistemul familial.

Atunci când venim pe lume, moștenim de la strămoși și de la părinți nu doar caracteristicile psihice, cât și bagajul lor emoțional, traumele moștenite reprezentând acele evenimente traumatice care au început cu decenii înainte de generația actuală și care au afectat modul în care indivizii din sistemul familial respectiv înțeleg și fac față unor situații.

Aceste traume se vor propaga mai departe pe linia familală până când un membru din familie va decide să oprească acest ciclu.

Iată 3 motive pentru care este important să privești către istoria ta familială

1. Copiii poartă poverile

Uneori evocarea unui eveniment despre care în general se evită discuțiile va provoca o suferință vie. Copiii se regăsesc într-un context ale cărui elemente constitutive le sunt necunoscute și sunt supuși unor influențe împotriva cărora nu pot face nimic.

Când adevărul le este ascuns copiilor, cel mai adesea e din cauză că li se vrea binele. Părinții nu vor ca aceștia să afle despre un trecut dureros și făcând asta se comportă ca și cum unele întâmplări nu au avut loc. Dacă le-ar fi povestit copiilor, le-ar fi provocat o rană, însă ascunderea trecutului agravează și mai mult această rană care altfel ar fi putut fi mai ușor îngrijită.

Dacă cineva dintr-o familie pe parcursul unei generații a reprimat ceva din viața sa, nepoții, copiii și strănepoții vor prelua asta și din foarte multă iubire inconștientă vor exprima asta. Dacă privești în acest fel, vei putea să analizezi mai mult trecutul familiei tale.

Te-ai simțit vreodată prizonierul unui comportament pe care nu îl înțelegi?

Secretul sau lucrul nespus ajunge să fie devastator și decizia de a nu spune lucrurile are un efect de boomerang și devine un rău ce-I lovește tocmai pe cei pe care vrem să-i cruțăm.

2. Loialitatea inconștientă este o conexiune foarte puternică care se stabilește în familie.

Membrii din sistemul familial sunt puternic interconectați. Atunci când iubirea conștientă nu este exprimată sau este chiar negată, iubirea profundă va căuta o cale de a se exprima și asta se va traduce prin apariția loialității și a iubirii inconștiente.

Dacă o parte din tine și-a judecat întreaga viață mama care nu a putut avea o relație de cuplu fericită, o altă parte din tine din foarte multă iubire inconștientă îi va fi loială acesteia și pentru a nu o lăsa singură în suferința ei va decide să preia mai departe destinul mamei și să repete exact același tipar relațional pe care mama l-a avut în relația cu partenerii de cuplu.

3. Membrii din familie care sunt excluși vor fi reprezentați mai târziu.

Anumiți membri sunt excluși din sistem pentru că se spune despre ei că nu sunt demni să facă parte din familie, poate din cauză că sunt alcoolici, criminali, agresivi sau au avut un comportament ce nu a fost considerat acceptat. Atunci când se întâmplă acest lucru, sistemul este zdruncinat și este nevoie de restabilirea echilibrului.

Oricine este respins sau exclus în acest mod va fi mai târziu reprezentat de un alt membru din familie, fără ca acesta să știe, dar va prelua destinul membrului respins și deseori și comportamentele și reacțiile acestuia.

Te-ai simțit vreodată prizonierul unui comportament pe care nu îl înțelegi?

A face pace cu tine însuți înseamnă să te eliberezi cu adevărat de destinul familial și de poverile emoționale pe care le porți cu tine de ani de zile și care deseori nici nu îți aparțin.

Citește continuarea pe kudika.ro

Distribuie articolul: