Voi fi fericit când voi da bacul…

Voi fi fericit când voi termina facultatea…

Voi fi fericit când voi primi un salariu mai mare…

Voi fi fericit când îmi voi cumpăra o mașină…

Voi fi fericit când îmi voi cumpăra o casă…

Voi fi fericit când o să mă căsătoresc…

Voi fi fericit când voi avea un copil…

Voi fi fericit când vor crește copiii mai mari…

Te regăsești?

Tu de câte ori ți-ai amânat fericirea crezând că atunci când vei atinge un anumit scop vei simți în sfârșit acel sentiment de împlinire?

Mintea noastră poate fi o capcană tare periculoasă! Avem acest „talent” de a crede cu tărie că dacă v-om obține anumite lucruri, în sfârșit v-om levita de fericire.

Vreau acum să te gândești la un lucru material sau la un anumit scop care ți se părea de neatins, dar pe care într-un final l-ai îndeplinit și să te gândești cât de fericit ai fost? Sau câte zile, minute sau secunde a durat acea stare de împlinire sufletească?

A avea scopuri este minunat, un om fără un scop este o cauză pierdută, dar în goana după ceva mai mult ai grijă să nu ratezi traseul.

Când aveam 20 de ani credeam că viața mea va arăta complet altfel la 25, dar așteptările mele nu s-au potrivit deloc cu realitatea.

Sunt bine cu ceea ce sunt acum, dar nu o să vă mint și o să vă spun că atunci când privesc în jur cred că voi fi fericită când voi avea și eu ce au și alții: o relație „perfectă”, o mașină frumoasă și o carieră de succes.

Recent am realizat un interviu cu omul de afaceri Corneliu Său și acesta mi-a spus ceva care m-a pus pe gânduri: „ai grijă să nu ajungi la 60 de ani și să te întrebi dacă ai fost fericit?”.

Cu toți avem un drum diferit și orice destin are momente de fericire și momente de durere. Problemele nu sunt o alegere, dar suferința, da!

Eu nu sunt în măsură să vă învăț ceva, doar am vrut să vă reamintesc să deschideți ochii măcar din când în când și să observați sutele de motive de fericire, care vă înconjoară în fiecare zi.

Text: Eugenia Ion

Distribuie articolul: