Întâmplare mai puțin plăcută la Festivalul Haiducilor de la Grințieș, Romania, care a avut loc duminica trecută, pe data de 22 august. Interpreta de muzică populară, Sofia Vicoveanca a avut o ieşire nervoasă în timp ce evolua pe scenă, lucru ce nu a fost pe placul unor spectatori, scrie adevărul.ro.

Sofia Vicoveanca, celebra artistă de muzică populară românească, a avut o reacţie imprevizibilă, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce evolua pe scena Festivalului Haiducilor de la Grinţieş, judeţul Neamţ. A fost invitata de onoare a manifestării culturale din localitatea de la poalele Ceahlăului, evoluţia ei a fost apreciată, dar în timpul recitalului, în toiul unei melodii, a început să ţipe la nişte tineri.

Îmbrăcaţi în costume populare, ei au încins o horă în faţa scenei, una care oricum domina locul petrecerii populare şi în care vedeta de necontestat era solista suceveancă, dar aceasta s-a dezlănţuit la adresa lor, „tonul“ demonstrând că era iritată de ceva. De ce anume, încă nu se ştie. „Nu vreau să jucaţi în faţa publicului! Hai, afară!“, a strigat, la microfon, Sofia Vicoveanca, după care a continuat să cânte.

Consternaţi, cei cărora li s-a adresat, au părăsit zona din faţa scenei, deşi, cel mai probabil, erau membrii unui grup folcloric, care încercau să facă atmosferă, antrenând spectatorii să danseze. Atituninea artistei a stârnit comentarii acide pe reţelele de socializare, unii criticând-o, iar alţii au încercat să explice de ce a reacţionat aşa.

„Priviţi această ieşire a doamnei Sofia Vicoveanca la o serbare câmpenească de folclor unde tineri îmbrăcaţi în costume populare îndemnaţi de organizatori să danseze şi să întreţină atmosfera la care au fost chemaţi, chiar şi de melodia ce o interpreta distinsa doamnă ce suna a chemare de joc, incredibilă atitudinea, ţipă şi îi alungă dând semne de gelozie de imagine, ruşine Sofia Vicoveanca pentru acest gest; cum să încurajăm frumosul românesc? Aşa ca în acest clip?!“, a postat pe Facebook, autorul videoului, Ciprian Boju.

Vezi momentul în video de mai jos:

Ulterior, Sofia Vicoveanca și-a cerut scuze în direct, la Antena 3: „Îmi cer iertare, a fost un gest urât din partea mea, nu știu… îmi pare rău, dacă pot fi primite aceste scuze. Un gest care a ieșit fără să îmi dau seama, altceva nu pot să spun, a fost foarte urât din partea mea, recunosc. A fost o zi grea, dar nu are nicio importanță. Dar nu sunt lucruri care să mă scuze de ieșirea mea urâtă, foarte, foarte urâtă. Îmi cer iertare… Dacă pot fi iertată, dacă nu… Dumnezeu va face dreptate”.