Astăzi, cu mare regret, am aflat vestea despre trecerea în neființă a interpretei de muzică populară, solista Orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru. Anunțul a fost făcut de către Andrei Locoman, director general ÎS OCI „Moldova-Concert”. Inițial cauza decesului nu a fost anunțată, însă la scurt timp după aceasta, jurnaliștii TV6 au discutat cu fiul regretatei artiste, Corneliu Botgros.

„Lidia Bejenaru-Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, se arată în mesajul transmis de Andrei Locoman, în această dimineață.

„A avut probleme la colon, cancer, dar în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știm exact. Cauza… probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână”, a declarat pentru TV6,  fiul regretatei artiste, Corneliu Botgros, violonist al Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”.

Lidia Bejenaru, născută la 3 mai 1953, la Țiplești, raionul Sîngerei. A fost solistă în orchesta Mugurel, iar în 1978 a cântat în Orchestra „Lăutarii”, alături de Maestrul Nicolae Botgros. Recent, cuplul a sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Interpreta Lidia Bejenaru avea 68 de ani, dintre care 45 de ani i-a dedicat muzicii.

Sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor de breaslă. Zbor lin, Lidia Bejenaru!

Citește și: A murit soția Maestrului Nicolae Botgros. „Lidia Bejenaru s-a retras în culisele veșniciei”

Foto: Instagram / Corneliu Botgros