Antrenoarea și bloggerița Ina Kishlaru a publicat pe pagina ei de Instagram o idee sănătoasă, delicioasă și rapidă pentru cină: somon cu salată din rădăcinoase. Peștele în combinație cu salata se potrivește perfect.

Toate produsele care au fost folosite în această rețetă sunt sănătoase și se potrivesc celor care duc un regim sănătos de viață și chiar pentru cei care își doresc să slăbească:

„Știați că rădăcinoasele sunt bogate în carbohidrați compuși, care ajută la metabolizarea zahărului din sânge și care oferă organismului energia de care are nevoie pentru a funcționa corect? Mai multde atât, acestea sunt bogate în vitamina C, beta-caroten, potasiu, fosfor, magneziu și fier. Iar somonul, ei bine, știm cu toții de beneficiile acestuia – bogat în acizi grași Omega 3, aminoacizi esențiali și proteine. Este o sursă importantă de grăsimi sănătoase și are beneficii asupra sistemului nervos, cardiovascular și imunitar”, scrie antrenoarea.

Ingrediente:

  • Fileu de somon
  • Suc de lămâie
  • Sare
  • Piper

În primul rând pentru această rețetă trebuie să pregătim somonul: îl spălăm, îl uscăm cu șervețele din hârtie după care îl condimentăm cu sare, piper negru și stoarcem deasupra sucul de la lămâie. Îl punem în cuptor pentru 20 de minute.

Acum puteți pregăti salata din rădăcinoase.

Ingrediente:

  • Morcov
  • Sfeclă
  • Țelină
  • Salată verde
  • Pătrunjel
  • Ulei de măsline
  • Suc de lămâie

Primul pas: morcovul, rădăcina de țelină și sfecla le dăm prin răzătoare. Frunzele de salată și pătrunjelul le rupem, astfel salata este mai pufoasă și mai crocantă! Iar la final adăugăm uleiul de măsline și stoarcem sucul de la lămâie peste salată.

Vezi prepararea rețeti, pas cu pas, în video de mai jos.

Poftă bună!

Vezi aici și o rețetă de salată cu ton!

Video: Instagram/ Ina Kishlaru