Astăzi, 18 mai, cea mai de succes și cea mai longevivă formație rock din Republica Moldova – „Gândul Mâței”, aniversează 25 de ani de la înființare. 

„18 mai, 1996 – atunci „Gândul Mâței” a ieșit pentru prima dată în fața publicului. Costul biletului, la primul nostru concert, era de 2 lei, în componență fiind Bogdan Dascăl – voce, Dan Popov – chitară, Nicu Țărnă – chitară bas, „Mamba” (Marcel Mikșanski) – tobe. Din componența actuală fac parte Nicu Țărnă – vocalist și lider al formației, Petru Hăruță (trompetă), Sergiu Rusu (chitară bas), Igor Cristov (clape) și Sergiu „Iarik” Iarovoi (chitară solo).

Până în prezent „Gândul Mâței” a lansat cinci albume în română, plus alte două editate/adaptate în limba rusă.

Iar astăzi, 18 mai 2021, aniversăm frumoasa vârstă de 25 de ani, alături de voi, dragi ascultători. Vă mulțumim că sunteți cu trup și suflet alături de noi și cu siguranță că în toamnă vom avea evenimente unde vom sărbători acești 25 de ani, atât cu piese deja îndrăgite de voi cât și cu piese noi, la care se lucrează la moment.🎶

Gândul Mâței nu e doar o formație, Gândul Mâței e o stare, o altă dimensiune”, este mesajul transmis pe pagina oficială a formației.

Din păcate, în data de 1 martie, 2021, s-a stins din viață toboșarul trupei, Iurie Berdea.

Echipa EA.md vine cu felicitări și spune un sincer la mulți ani, Gândul Mâței! Bucurați-ne și în continuare cu muzică de calitate!

Iată câteva piese marca Gândul Mâței îndrăgite de #feteleEA.

La Ciocana

Generația în blugi

Cover Și-așa-mi vine

Prieten pe drum

Письмо (Scrisoarea)

Liber tu

Sursa: Facebook / Youtube