Un scutec bun este unul dintre cele mai indispensabile lucruri de care nu se poate lipsi o tânără mămică. De mai bine de jumătate de secol, designul, producerea, materialele, nivelul de absorbție și alte caracteristici ale primului scutec au suferit multe schimbări.

Au apărut o varietate de scutece – fiecare pentru o anumită vârstă, greutate, sex și preferințele personale ale mamei. Proaspetele mămici se pierd printre multitudinea de modele și rămân confuze atunci când trebuie să cumpere scutece potrivite pentru pielea sensibilă a bebelușului.

Dacă ești și tu o mămică novice în ale scutecelor sau o mamă cu ceva experiență, dar totuși dorești să afli mai multe despre acest accesoriu igienic, atunci acest articol este pentru tine.

Ce trebuie să alegi: preț, model și calitate?

Scutecele de unică folosință nu mai sunt un capriciu, ci o necesitate reală. Când timpul mamei și tatălui este extrem de important,  irosirea acestuia pe spălarea scutecelor din bumbac refolosit, a colanților murdari sau a căptușelilor pentru un scutec reutilizabil este pur și simplu inacceptabilă.

Indiferent cât de mult am vrea să cumpărăm doar cele mai bune scutece online, scutecele sunt folosite în cantități uriașe – până la 50-70 de bucăți pe săptămână, iar prețul contează cu adevărat pentru bugetul familiei. Prin urmare, este important să știi pentru ce caracteristici ale scutecului ești dispus să plătești ca tânăr părinte și ce scutece pot fi achiziționate mai ieftin, dar fără o pierdere tangibilă de calitate. Pentru ce să plătești în exces și ce merită cu adevărat banii tăi?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, haideți să vedem care sunt factorii de diferențiere a scutecelor și la ce trebuie să fii atent atunci când ești la cumpărături:

  • rata de absorbție și gradul său final (de exemplu, dimineața, după câteva utilizări);
  • mărirea unui scutec după ce a fost utilizat câteva ore;
  • prezența sau absența loțiunilor de hidratare (loțiuni, parfumuri etc);
  • confort în timpul purtării, oferit de croială și încheietori;
  • scop: scutece obișnuite, scutece-chiloței, scutece de noapte etc;
  • relieful stratului interior (cel reliefat absoarbe și reține mai bine masele fecale lichide, tipice bebelușilor);
  • pentru băieți și fete (diferă prin localizarea stratului absorbant: la băieți este mai aproape de burtă, la fete mai jos);
  • vârsta bebelușului;

Încă un lucru extrem de important pe care trebuie să-l reții: scutecele sunt produse de lideri mondiali în cantități imense, iar pentru confortul logisticii, fabricile sunt amplasate în diferite locații geografice (SUA, România, Turcia, Germania, Coreea sau China).

Trebuie să recunoaștem că este dificil să garantezi calitatea identică a produselor finite ce sunt fabricate în diferite fabrici. Prin urmare, va exista o ușoară diferență – un relief ușor diferit al țesăturii de modelul produs într-o altă fabrică. Cu toate acestea, calitatea generală este exact aceeași. Așadar, ia o lecție din aceste reguli de urmat: nu toate scutecele ieftine sunt de calitate proastă.

Cum arată un scutec de calitate?

Ținând cont de parametrii de mai sus, să ne imaginăm cum arată un scutesc calitativ bun. Acesta este un scutec confortabil cu benzi elastice, toate cusăturile interioare sunt bine aranjate, fără ațe libere și margini dure, este plăcut pentru pielea fină a piciului.

Nu uita și de „aerisirea” scutecului, aspect vital în timpul purtării. Ca să verifici cât de aerisit, dar și comod este un scutec, poți face un mic test. Ia un scutec nou, abia despachetat și încearcă să respiri prin el. Ar trebui să simți ca și cum ai inspira aer printr-un bandaj de tifon. Cu toate acestea, există o altă față a monedei: scutecele prea „respirabile” nu ascund întotdeauna un miros neplăcut. În acest caz, este nevoie de un echilibru între nivelul de aerisire a scutecului și calitatea materialului din care este făcut. De exemplu, scutecele Pampers îndeplinesc ambele funcții extrem de bine: absorb lichidul, stopează mirosul neplăcut, iar bebelușul se simte extrem de comod chiar și după câteva ore de la utilizarea acestora.


Absorbția depinde de compoziția scutecului?

Bineînțeles că da! De regulă, compoziția scutecului este așa-numitul „secret al companiei”. Toți producătorii nu dau nimănui secretele lor comerciale. Este și firesc să o facă, din cauza concurenței acerbe de pe piață.

Dar, în general, scutecul constă dintr-un strat absorbant (seamănă cu cauciuc spumant sau vată intercalată cu granule mici), care poate fi îmbibat suplimentar cu loțiuni utile, un țesut interior de celuloză care vine în contact cu pielea bebelușului și benzi de cauciuc care strâng manșetele de pe picioare. Stratul exterior este realizat din polimer microporos, care este capabil să rețină umezeala în interiorul scutecului și să permită trecerea aerului. De exemplu, scutecele Libero sunt subțiri, dar totuși absorb bine și oferă copilului confortul atât în timpul zilei cât și în timpul nopții.

În concluzie, cele mai bune scutece sunt cele în care bebelușul tău se simte perfect, iar pielea respiră prin toți porii. Dacă ai decis ce scutece i se potrivesc, intră pe METRO.zakaz.md și plasează comanda chiar acum pentru a beneficia de o livrare rapidă direct la ușa ta.

METRO – din grijă pentru copilul tău!

P

Distribuie articolul: