Periajul uscat este un tip de masaj care se realizează cu perie specială, care apropo este foarte ușor de făcut și în condiții casnice. Această procedură are mai multe beneficii: tonifiază pielea, contribuie la o bunăstare generală a corpului, normalizează circulația sângelui și face pielea catifelată. Acest tip de masaj vă va fura circa 10 minute pe zi, deci, este potrivit chiar și pentru cei extrem de ocupați. 

Masajul tonifiază pielea și o face mai elastică, îmbunătățește fluxul sanguin, ameliorează umflăturile, revigorează, uniformizează și „ușurează” pielea.

Dar trebuie să fim atenți. Există multe mituri despre periajul uscat: de exemplu, că ajută la slăbire sau ajută să scăpăm de celulită. Dar acest masaj nu poate fi numit drenaj anticelulitic sau limfatic – el nu dispersează limfa, nu va afecta greutatea și nu va îndepărta celulita sau vergeturile (pentru astfel de probleme trebuie să vă adresați la specialiști). De asemenea, periajul uscat nu ajută în cazul varicozei.

Ceea ce face cu adevărat acest masaj benefic, este îmbunătățirea calității pielii. Peria exfoliază perfect și îndepărtează celulele moarte, pielea devine mai fină și mai tonifiată. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de crema hidratantă după procedură – aceasta este mult mai necesară decât credem.

Cum facem periajul uscat în condiții casnice

Specialiștii recomandă periajul uscat înainte de baie. Menționăm că peria și pielea trebuie să fie uscate. Masați prin mișcări de jos în sus, atrageți atenția la șolduri și fesieri. Mișcările trebuie să fie cât mai durabile și drepte. Când ajungeți la mușchii fesieri, folosiți mișcări circulare. Iar în zonele problematice trebuie să depuneți mai mult efort și respectiv, timp. Dacă aplicați periajul pe burtă și piept, nu forțați, sunt zone mai sensibile care necesită mai multă grijă.

După această procedură faceți un duș, apoi aplicați cremă sau ulei hidratant. După prima procedură pot rămâne pete roșii, dar nu trebuie să vă speriați, cel mai important să nu aveți zgârâieturi. Iar în cazul în care le observați pe corp. recomandăm să înlouiți peria cu fire mult mai sensibile.

Cât de des se recomandă acest tip de masaj

2-3 ori pe săptămână, aceasta este periodicitatea optimală a utilizării acestei proceduri. Dacă veți practica masajul dimineața, atunci el vă va ajuta să vă revigorați. Femeilor cu o piele sensibilă se recomandă această procedură cel mult o dată pe săptămână. De asemenea trebuie să cunoașteți că pe timp de vară, periajul uscat nu se recomandă să fie utilizat foarte des, pentru că astfel, pielea devine mult mai sensibilă la razele UV.

Cum alegem corect peria

De preferat să alegeți peria cu fire naturale și mânerul din lemn, această perie este în același timp ecologică și vă va servi mult timp. Atrageți atenția la fire, acestea nu trebuie să lase zgârâieturi pe piele și pete roșii. Chiar dacă această procedură nu poate fi numită relaxantă, în unele cazuri chiar neplăcută, oricum trebuie să evităm apariția rănilor pe piele.

Sursă: glamour.ru