Nu-i așa că ai poftă de ceva sățios, gustos, cu muuult cașcaval, dar în același timp rapid? Cea mai optimă variantă în acest caz, sunt clătitele cu piept de pui, ciuperci marinate și cașcaval, asortate cu sos bechamel. Știu că deja ți-am făcut poftă, așa că hai să gătim împreună!

Ingrediente:

Pentru clătite

  • 3 ouă
  • 350 ml lapte
  • 8-9 linguri cu făină
  • sare
  • ulei

Pentru umplutură

  • jumătate de piept de pui
  • o mână de ciuperci (eu am utilizat marinate)
  • cașcaval cât mai muult
  • sare
  • piper

Pentru sos

  • o lingură de unt
  • o linguriță de făină
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se amestecă toate ingredientele pentru clătite și se pregătesc.
  2. Cât se răcesc clătitele, pregătim umplutura. Pieptul de pui și ciupercile trebuie tăiate mărunt și apoi prăjite pe o tigaie, până la rumenire. Condimentăm cu sare și piper.
  3. Pe o clătită aranjăm umplutura și apoi adăugăm cașcavalul (eu am utilizat o răzătoare măruntă, ca să se topească mai rapid cașcavalul).
  4. Împachetăm clătitile după preferință, eu am realizat „pliculețe”.
  5. Clătitele deja formate, le mai prăjim un pic pe tigaie, sau le punem la cuptor pentru câteva minute. Trebuie să se topească cașcavalul și să se prindă mai bine umplutura.
  6. Între timp, pregătim sosul bechamel: topim untul într-o cratiță mică, adăugăm făina și amestecăm, mai târziu turnăm și lapte. Amestecăm totul până sosul devine omogen, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm bine și luăm de pe foc.
  7. Clătitele le aranjăm frumos pe un platou și le servim cu sos.

Poftă bună!