Dacă ai poftă de ceva deosebit și totodată sănătos, îți sugerăm să încerci aceasta rețetă ușoară. Nu doar că este sănătoasă și și rapidă! Rețetă andreearaicu.ro.

Ingrediente:

  • 100 g mazăre proaspătă
  • 50 g morcov
  • 50 g porumb
  • 50 g năut
  • câteva frunze de mentă
  • un ou mare
  • pesmet sau panko (pesmeț japonez) pentru prăjit
  • sare și piper

Preparare:

Clătește mazărea și porumbul, curață și taie morcovul în cubulețe mici, fierbe năutul și îndepărtează-i pielițele. Pune toate legumele într-un bol și zdrobește-le ușor cu o ustensilă pentru piure. Nu transforma compoziția într-o pastă, ci păstrează bucăți de legume, pentru o textura crocantă. După ce ai amestecat legumele, bate oul și încorporează-l în compoziție. Toacă menta mărunt și pune-o și pe ea în mixul pentru chifteluțe. Formează bile rotunde, de aceeași mărime. Pune pesmețul sau panko într-o farfurie, alături de sare și piper. Amestecă bine, apoi trece fiecare chifteluță prin acest mix. Poți prăji chiftelele într-o tigaie, în ulei de floarea soarelui, sau le poți prepara la cuptor, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Serviți celor dragi cu o salată de vară! Recomandăm salata orientală – savuroasă, răcoritoare și dietetică. Rețeta pas cu pas (Video)

Sursa: Andreearaicu.ro


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA