Este o gustare ușor de preparat, mai ales când nu ai chef să gătești ceva complicat. Făcute cu pâine prăjită sau băgate la cuptor, bruschetele sunt absolut delicioase. 

Ingrediente pentru bruschete cu roşii

  • 8 felii de pâine toast integrală
  • 3-4 roşii
  • brânză sărată/dulce (opțional)
  • 100 ml ulei de măsline
  • cremă de oţet balsamic
  • busuioc verde
  • oregano uscat
  •  usturoi
  • sare şi piper

Mod de preparare bruschete cu roşii

Toacă roşiile cât mai mărunt, în cubuleţe mici şi asezonează-le cu sare şi piper. Scurge-le cât poţi de bine de zeamă. Curăţă căţeii de usturoi şi pisează-i bine. Adaugă-i peste roşii şi adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline.

Aşează feliile de pâine pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Adaugă niște brânză (opțional), amestecul cu roşii pe fiecare şi presară busuiocul tocat şi puţin oregano. Bagă la cuptor pentru 10 minute la foc mediu.

Bruschetele se servesc calde, după ce ai pus câteva picături de cremă de oţet balsamic. Oţetul le va da un gust desăvârşit.

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Vezi și: Supa rece rusească – Okroshka. Răcoritoare și acrișoară, perfectă în zilele caniculare (Video)