Condamnăm oamenii pentru faptul că îi judecă pe alții, dar de fapt suntem exact ca ei. 

Iată de ce:

1. Te aștepți că oamenii din jurul tău vor fi complet cinstiți și deschiși cu tine în intențiile lor (mai ales dacă acele intenții sunt de natură romantică), dar te tratezi pe tine însuți cu o asemenea onestitate și deschidere?  Pe câți oameni îi faci să ghicească, să aștepte și să se îndoiască doar pentru că asta îți convine?

2. Ești supărat pe cei care nu încearcă să fie amabili cu toți cei din jurul lor fără nicio condiție. Dar ce ar fi să analizezi situația din alt punct de vedere: încerci să îi înveți pe copii să fie mai amabili, pedepsindu-i pentru că nu sunt suficient de amabili. Și în comunicarea cu alți adulți, soliciți deschidere și iubire, deseori în moduri care nu pot fi numite deschise, amabile și iubitoare.

3. Te aștepteți că, dacă ești interesat din punct de vedere romantic de cineva, atunci acea persoană ar trebui să facă primul pas, invitându-te la o întâlnire și nici nu ei în calcul să i-ai inițiativa. Chiar nu-ți place situația creată, dar prima abordare din partea ta o consideri sub propria ta demnitate.

Gândește-te la asta: când a fost ultima dată când ai părăsit în mod conștient zona ta de confort pentru a-i spune cuiva că nu este indiferent pentru tine?  Când a fost ultima dată când ai invitat o persoană de interes pentru tine la o întâlnire – și nu doar să stai într-o cafenea?  La o întâlnire reală, romantică?  Când ai făcut ultima dată pentru cineva ceea ce te așteptai de la ei?

4. Te aștepți de la alți oameni că vor începe să aibă încredere în tine după prima întâlnire, dar motivele pentru care nu ai încredere în ceilalți, cu greu pot fi justificate în multe cazuri.

5. Îi numești mizerabili pe acei oameni care te condamnă, neștiind nici măcar toate circumstanțele vieții tale, dar cât de des speli oasele colegilor, prietenilor sau chiar a străinilor? Ești convins că dacă acești oameni ar cunoaște istoria vieții tale, ei ar înțelege că nu ar trebui să fii judecat în grabă … cu toate acestea, faci doar asta, condamnându-i pe alții pentru acțiuni pe care nu le înțelegi deloc și pentru o decizie a cărei fundal este  necunoscut.

6. Teoretic, te aștepți din partea oamenilor din jurul tău să adopte concepții diferite despre lume, dar, în același timp, să privești spre cei a căror credință ți se pare prea „medievală” sau „dogmatică”.  Chiar dacă afirmi că fiecare cale către adevăr este la fel de bună, totuși, în adâncime crezi că cel pe care l-ai ales este, fără îndoială, mai bun decât alții.

7. Te aștepți de la alți oameni că nu vor glumi despre tine cu rău și sarcastic, în ciuda faptului că pe tine însăși  nu te deranjează să dai drumul unei glume sau a altei de acest fel, dacă te simți în fundul unei găuri emoționale și o „țintă adecvată”.

8. Îți dorești ca alți oameni să înceapă în sfârșit să se prețuiască cu adevărat și să înceteze să se autodepășească, dar, în același timp, te așteapți ca ei să te inspire atunci când faci la fel.

9. Adesea, te aștepți la alte schimbări rapide și radicale în orice, fie că treci la o alimentație
sănătoasă și că mergi la sport, rupi o relație toxică sau părăsești un loc de muncă cu un nivel scăzut de plată.  Într-un cuvânt, când oamenii s-au angajat în autodistrugere atât de mult, încât a devenit un obicei cu ei, crezi că îl poți opri în două moduri.

De fapt, puțini sunt capabili să își schimbe dramatic viața.  Pentru a verifica acest lucru, de regulă, este destul de ușor – doar uită-te la propriile tale obiceiuri negative.

10. Îi condamni pe cei care, după părerea ta, sunt contrar a ceea ce consideri a fi un comportament potrivit – cei care vorbesc prea tare pe stradă, care întârzie întotdeauna sau uită să sune înapoi, care nu sunt suficient de atenți la ei înșiși și așa mai departe.

Dar când te-ai săturat, ai o zi proastă, nu investeștu în termenele limită pentru proiect, încetezi să-ți faci griji că vorbești tare la telefon, stai la coadă la cafea, vorbești cu gura plină în timpul cinei, pentru că trebuie să-ți exprimi  gândul tău chiar acum…

Totuși, merită pentru altcineva, deoarece un astfel de comportament devine imediat în ochii tăi nepoliticos și inacceptabil.  Dee fapt, altceva este inacceptabil în această situație – dubla ta moralitate.

11. Aștepți onestitate completă și cristalină din partea altor oameni, dar atunci  când este rândul tău să spui adevărul, eviți acest lucru până în momentul în care într-adevăr nu există altă opțiune.

12. Te aștepți  la iubirea dezinteresată de la cei dragi necondiționat, de parcă acest lucru ar fi suficient pentru a compensa faptul că nu te iubești îndeajuns pe tine însăți.

Sursa: psihologiadeazi.ro

*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Citește și: Obezitatea – Epidemia ultimelor două secole. Maria-Victoria Racu explică 5 factori care influențează îngrășarea 

Distribuie articolul: