Scriitoarea J.K. Rowling vine cu o surpriză frumoasă pentru fanii săi. Aceasta lansează o nouă poveste scrisă 10 ani în urmă, dar pe care a decis să o publice abia acum.

Îndrăgita scriitoare britanică a decis să-i bucure pe copiii (și adulții) de pretutindeni, care, cuceriți de seria „Harry Potter”, așteptau cu sufletul la gură o nouă poveste. Pe 26 mai, J.K. Rowling a publicat primele două capitole a poveștii „The Ickabog” care pot fi accesate gratuit de oricine pe site-ul theickabog.com.

Autoarea a dezvăluit că va publica săptămânal câte 2-3 capitole: în fiecare zi de miercuri până pe 10 iulie. Joanne dezvăluie că povestea este despre adevăr și abuz de putere. Acțiunea are loc într-o țară fictivă și nu are nimic cu „Harry Potter”, deci nu există magie în ea.

J.K. planifica să lanseze cartea încă în 2007, după ieșirea ultimei cărți „Harry Potter”, dar la un moment dat, scriitoarea a decis să nu o facă. Povestea a fost citită până acum doar de copiii săi și a fost dată uitării.

Acum câteva săptămâni în urmă, autoarea și-a amintit de aceasta și i-a venit ideea să o lanseze în mediul online, pentru a fi accesibilă copiilor care sunt nevoiți să-și petreacă zilele în izolare.

În noiembrie 2020, povestea va fi publicată în formatul de hârtie, electronic și audio, toate veniturile din vânzări vor fi transferate victimelor COVID-19. Rowling a invitat copiii să participe la un concurs de ilustrare pentru noua ei carte. Așa că, inscrieți-vă în competiție chiar acum!

Cum vă pare ideea? Frumos nu-i așa?

Sursa: TheIckabog.com