Chiar și de acasă trebuie să avem grijă de părul nostru, iar tendințele nu trebuie să treacă pe lângă noi. Hairstylist-ul Andrei Cocieru a venit cu câteva sfaturi pentru îngrijirea și coafarea părului în condiții casnice, într-un interviu acordat pentru EA.md.

Așa cum suntem în carantină iar saloanele sunt închise, cum putem avea grijă de păr în condiții casnice?

Cel mai bine ar fi să coafăm cât mai puțin părul, evităm cât mai mult placa și uscătorul de păr, deoarece vara se așteaptă călduroasă, astfel va fi expus soare. Pe lângă toate acestea parul vopsit nu poate fi îngrijit corect în condiții casnice. Cel mai bine e să nu-i facem nimic în plus acasă, mai ales de vopsit sau decolorat,. Pot apărea urmări neplăcute, de regulă culoarea nu este similară ca în salon sau părul este extrem de dezhidratat – deci mai bine răbdați un pic.

Cât de bine e să folosim acasă produsele profesioniste de vopsire?

Cel mai corect e să folosim produsele recomandate de profesioniști. Specialistul cunoaște produsul și reacția părului la aplicarea acestuia. Nu experimentăm cu produsele profesioniste, ele sunt repartizate după tipul firului de păr, vopsit /nevopsit, lung/scurt , hidratat/dezhidratat etc. Un specialist face diagnoza (văzând părul în față) și recomandă un produs potrivit clientului. Mai sunt unele produse profesioniste care în condiții casnice nu ar avea același efect ca cel obținut în salon.

Ce părere ai despre îngrijirea părului cu ajutorul produselor naturale?

 

Produsele de îngrijire natural au efect doar pe părul natural, în rest, pe părul vopsit au un efect minim. Însă dacă totuși ați găsit o mască natural care chiar vă hidratează părul, neapărat o fixați nu mai mult de 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. Clătiți bine, pentru a elimina toată soluția de pe păr.

Ce produse pentru păr nu ar trebui să lipsească din trusa unei femei?

Trusa unei femei trebuie să conțină un șampon potrivit părului, un balsam, mască, șampon pentru curățare intensă. Acest șampon îl folosiți după ce ați avut o coafură profesională. Mai puteți avea: ulei pentru vârfuri (în special pentru cele care au păr lung), lac pentru fixare medie, la fel nu uitați de un protector pentru placă, perie în două mărimi, mare și medie, clame, pieptene, spray hidratant și pentru descâlcire. Un păr frumos și sănătos are nevoie de grijă zilnică, dar și de produsele corespunzătoare tipului de păr.

 

Ce sfaturi ai pentru cei care sunt în carantină dar au nevoie de o schimbare?

Recomand pe timp de carantină să urmăriți vedete, care în vloguri arată care sunt tendințele în haine și coafuri, iar voi să vă inspirați din aceste video-uri. Pentru ai oferi cât mai multă libertate părului optați pentru bucle lejere sau părul strâns. Acum internetul vine cu foarte multă informație despre cum să te coafezi și să ai grijă de păr acasă.

Hairstylist-ul Andrei Cocieru vă prezintă câteva tendințe tunsori și culori de păr pentru anul 2020:

Tendințe tunsori

 

Tendințe culori de păr

 

Autoare: Daniela Arapan, stagiară