Anul acesta, din păcate, nu vom putea călători la fel de mult ca și în anii precedenți. Bulgaria, Turcia, Grecia, România, Ukraina, sunt unele dintre destinațiile unde iubesc să-și petreacă vacanța de vară moldovenii, dar anul acesta avem ocazia să profităm de locurile frumoase care se află în preajma noastră. Pentru ați fi mai ușor să îți organizezi vacanța îți propunem câteva pensiuni de la noi, unde poți să mergi să te odihnești cu prietenii și familia. 

1. Eco Resort Butuceni – este situat într-o zona stâncoasă, pe un teritoriu verde și pictoresc, pe marginea râului Răut. Satul Butuceni este situat la 47 Km de la Chișinău și 18 Km de la Orhei. Cazare se face în căsuțe țărănești. Pesniunea are un restaurant tradițional, o fermă, saună, piscină interioară și exterioară, sală de conferințe, sală pentru evenimente, wifi, etc. La dorință vizitatorii pot participa și la un master class organizat de gospodinele localnice, unde pot învața cum se gătesc bucatele tradiționale. Această pensiune îmbină tradițiile moldovenești cu cele moderne.

2. Eco Vila – se află pe meleagurile Orheiului Vechi, în satul Ivancea, raionul Orhei, la 40 km de Chișinău. Această pensiune oferă vizitatorilor săi oferta de „all inclusive” cazare, masă, acces la saună și piscină.

3. Casa din Luncă – Se află în satul Trebujeni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 50 km de Chișinău. Este una dintre primele pensiuni rurale deschisă în R. Moldova. Această pensiune îți amintește de casa bunicii, curtea, cuptorul, terasa, meniul, atmosfera și liniștea din lunca Răutului te teleportează în copilărie. La Casa din Luncă te poți implica în treburile gospodărești, poți să te plimbi cu barca sau să faci o plimbare cu căruța prin sat.

4. Bahmut Club – Se află în codrii seculari ai Călărașilor, la o distanță de 70 km de Chișinău și 40 km de Iași. Frumusețea acestei  pensiuni este că se află în inima pădurii, unde te poți deconecta totalmente de zgomotul orașului și poți admira natura.

5. Casa de sub stâncă – se află în satul Trebujeni (Orheiul Vechi) la 50 km depărtare de Chişinău. Un lucru spectaculos care oferă această pensiune este că se află chiar sub stâncă, ceea ce trezește interesul multor turiști.

6. Hanul lui Hanganu – se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Această pensiune aparține familie Hanganu, care vă oferă la alegere 7 camere, 2 încăperi de tip bașcă și o fîneață. Toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Tradiții și obiceiuri, bucate tradiționale, cîntec, joc și voie bună- așa este odihna la această pensiune.

7. Vila Roz- Se află pe malul râului Răut în apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”, la 50 km de Chișinău. Vila Roz vă pune la dispoziţie cazare în camere individuale sau de grup, paturi cu saltele ortopedice, TV prin satelit, săli de baie, locuri pentru camping, terasă spaţioasă cu acces la grătar şi bazin sezonier, curte şi grădină mobilată și cu acces la râul Răut. Gazda acestei pensiuni, Liuba Railean, va vă spune cele mai interesante tradiții, istorii și particularitățile regiunii, notează Orheianca.eu.

8. Fata Morgana – Pensiunea este plasată pe un urcuș spre stâncă, cu batrânul Nistru în față și codrii Orheiului în spate. Situat la 35 km de Orhei și Criuleni și 59 km de municipiul Chișinău, în satul Molovata, raionul Dubăsari. Ceea ce deosebește această pensiune de restul este că aici poți practica deltaplanerismul şi paraplanerismul, vînătoarea, înotul, schi acvatic și te poți plimba cu vaporul.

9. Complexul turistic „Costești”- este situat la 20 km de capitala Republicii Moldova. Este o zona verde situată pe malul lacului. Complexul are la dispoziția vizitatorului vile, foișoare, săli pentru banchete și conferințe, piscină și un lac perfect pentru iubitorii de pescuit. Hotelul este situat pe malul lacului și deschide în fața sa o priveliște magnifică.

10. Casa Părintească – este situată în satul Palanca, raionul Călărași și este un adevărat muzeu al vieții rurale. Proprietara acestei pensiuni a transformat casa părintească într-un adevărat muzeu al meșteșugurilor. Această pensiune vă arată cum este viața de la țară, vă oferă posibilitatea să faceți ore de meșteșugărit, vă învăța despre o tehnică unică de țesut covoare, numită „Covorul în bumbi” și multe alte ocupații deja uitate de unii. Pentru grupuri mari, pot fi organizate programe etno-folcloric cu cântece și dansuri tradiționale. Prânzul este de obicei servit în curtea muzeului. Meniul include mâncăruri tradiționale asociate cu vin de casă. De asemenea sunt propuse spre degustare ceaiuri bio de plante, compot de cireșe și licoare de trandafir, cu o aromă extraordinară

11. Complexul Etnocultural VATRA – r. Strășeni – o destinație care te face să dorești mai mult, să visezi către natură – este destinația perfectă de weekend. Pensiunea Agroturistica VATRA, îmbină tradițiile moldovenești cu cele moderne și oferă vizitatorilor un restaurant tradițional, un parc de agrement sportiv, teren de fotbal, sală de conferințe, sală pentru evenimente, spații pentru a rămâne la cort peste noapte, o scenă imensă cu posibilitatea de organizare a activităților de zi și distracții de noapte etc. Datorită amplasării foarte reușite, aceasta oferă posibilitatea creării unei ambianțe de nedescris: zonă de picnic cu mini teren de joacă pentru copii; spații rustice de atractivitate turistică, bordei (funcționabil în toată perioada anului și dotat cu încălzire) care îți amintește de casa bunicii, curtea, cuptorul, terasa, meniul, atmosfera și liniștea din preajmă te teleportează în copilărie.

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară