Pediatrii au dezvăluit că în ultimele trei săptămâni cazurile de viroze sunt tot mai frecvente, mulți copii fiind aduși la clinică cu o febră de 39-40 de grade. Micuții sunt examinați și trec analizele necesare, printre care analiza de sânge pentru stabilirea diagnosticului. Iată recomandările medicilor Mihai Stratulat și a Dorinei Agachi pentru combaterea virozelor, a gripei, dar și ce tratament urmează pentru varicelă.

Pediatrii au dezvăluit în emisiunea „Iubește viața la tv8” cu Tatiana Granciuc, cum își tratează propriii copii de virozele de sezon.

„Noi pediatrii avem copiii cu sistemul imun destul de puternic și fac față foarte bine infecțiilor virale pentru că: părinții sunt informați, părinții iau atitudine, hidratează intens copilul, izolează copilul la domiciliu. Îi oferă acele condiții astfel ca să nu fie supus unui efort suplimentar pentru că sistemul imun trebuie să fie axat strict pe limitarea multiplicării virusului în organism, izolarea acestuia și desigur detașarea din organism cu eliberarea în exterior”, explică pediatra Dorina Agachi.

Ulterior specialista a continuat povestind cum le ridică copiilor săi imunitatea: „În primul rând nu intrăm în panică pentru că, gripa nu te întreabă cine ești și al cui ești și poate fi contractată de oricine și oricând. Important este să avem exact același ritm de viață: Aceleași plimbări zilnice afară, același ritm de hidratare intensă, a mânca obligator acele trei mese pe zi, îmbogățite numaidecât cu fructe și legume proaspete. Somnul regulat, aceleași exerciții de gimnastică. Până la urmă, un mod sănătos de viață pe care îl ducem anul împrejur”

Varicela nu înseamnă izolare totală și administrarea medicamentelor sau ungerea cu verde de briliant.

„Ăsta mic al meu e cu varicela acasă. O să ajung să văd câte bubițe noi au apărut. Practic nu facem nimic. Sper să facă o formă ușoară. Încercăm să uscăm aceste vizicule care apar, dacă o să apară febra o să scadem febra și multe lichide. Important în varicelă să dăm Paracetamol și nu Ibuprofen”, dezvăluie Mihai Stratulat. Acesta a mai dezvăluit că nu-și unge copiii cu verde de briliant și că există multe spray-uri și loțiuni scot și pruritul și atunci e mai ușor. „Băiță facem, plimbări la aer liber facem. Regimul, atunci când copilul este bolnav este unul obișnuit”, explică pediatrul.

Află mai multe despre cum protejăm copiii de viroze, urmărind video de mai jos:

Sursa: Facebook.com/Iubesteviatalatv8

Vezi și: Vaccinul contra cancerului de col uterin la fetițele de 10 ani. Este sau nu binevenit, explică medicul Dorina Agachi (Video)