Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, s-ar putea să observi îmbunătățiri majore la nivelul tenului, fie că te lupți cu acneea sau vrei un ten luminos și sănătos.

„Este o legătura reală între sănătatea tenului și cea a aparatului digestiv”, explică dermatologul Sofiei Vergara. „Ideea e că dacă avem o dietă nesănătoasă și dezechilibrată, toxinele din alimentație pot ajunge în fluxul sangvin, ca mai apoi să creeze inflamații în tot corpul. Într-o altă ordine de idei, hrana pe care o consumăm, poate ajuta la o digestie sănătoasă și, mai mult decât atât, poate aduce aportul de vitamine și minerale necesare pentru sănătatea întregului organism și implicit a tenului.”

Alimentele care au puterea să îți imbunătățească aspectul tenului, dacă sunt consumate regulat

1. PROBIOTICE

Conform specialiștilor, probioticele sunt bacterii „benefice”, regăsite în alimente fermentate (cu culturi active) precum iaurtul și kimchi, un fel de mâncare coreean din varză lăsată la fermentat, sau băuturi: chefir sau kombucha. Probioticele reglează bacteria din stomac, iar prebioticele ajută la funcționarea lor la capacitate maximă,” continuă medicul. Prebioticele sunt regăsite în cantități mari în banane și ceapă.

2. NUCI ȘI SEMINȚE.

„Nucile și semințele sunt super-alimente pentru că îți asigură necesarul de vitaminele A, B și E, antioxidanți, minerale și acizi grași omega 3. Datorită densității nutriționale a nucilor și semințelor, ele pot hidrata pielea, ajuta la regenerarea și redarea elasticității acesteia și pot avea chiar și rolul de barieră de protecție împotriva toxinelor din mediul înconjurator,” susțin specialiștii.

3. FRUCTELE.

Majoritatea fructelor conțin un nivel ridicat de vitamine, în special vitaminele A și C, precum și antioxidanți puternici care au capacitatea de a reda nutrienții necesari tenului, de a accelera producția de colagen și nu în ultimul rând, de a-ți menține tenul ferm și luminos. S-a dovedit faptul că stresul cauzează inflamații la nivelul pielii și favorizează acneea, așa că antioxidanții sunt răspunsul acestor probleme- sunt soldățeii care se luptă cu toate cauzele exterioare.

4. AVOCADO.

Proteina din avocado ajută la restructurarea colagenului, melaninei și a elasticitații regăsite la nivelul epidermei, în timp ce grăsimile regăsite în acest fruct mențin pielea hidratată. Astfel, fructul magic, are capacitatea de a-ți minimiza aspectul porilor și de a combate asprimea unui ten uscat, mai ales iarna.

5. LEGUME VERZI.

Aici putem include Kale, spanac, broccoli, sparanghel, poate chiar și urzici (pentru că suntem românce până la urmă) pentru că: „sunt bogate în fier, acizi grași omega 3, vitaminele A, B și E care te ajută la susținerea sistemului imunitar. Fitochimicalele ajută la hidratarea pielii și la menținerea sănătății acesteia,” declară specialiștii.

6. ULEI DE COCOS.

Chiar dacă celelalte alimente de pe listă pot fi folosite și extern, cum ar fi avocado în cadrul unei măști, uleiul de cocos este benefic doar la acest nivel. Dacă îl folosim la gătit, va ajuta la tranzit, însă prea puțin la îmbunătățirea pielii, motiv pentru care acesta se poate dovedi eficient în tratarea acneei, dacă este aplicat pe zonele problematice.

Distribuie articolul: