Deși în societatea modernă tot mai puțin se crede în adevărul din spatele expresiei „am fost tras de curent”, unii moldoveni jură că au căzut de nenumărate ori în mrejele fenomenului. Puțini sunt cei care știu cum arată curentul, în schimb toate persoanele cu care au vorbit jurnaliștii Agora.md au putut să descrie simptomele care îți dau de știre că tocmai ai fost „tras de curent”.

Curentul există sau este un mit?

„Curentul e cel mai rău. Dacă vă trage curentul puteți să vă duceți deodată pe foaie de boală. E ceva cam periculos”, a spus o femeie.

„Poate să te tragă, da pe mine nu m-o tras”, a spus o femeie.

„Deja m-o tras. Am fost și eu afectat. Unde sunt ferestrele deschise, ușile, trebuie să fii atent. Când dormim în deschisul ăsta toate aceste lucruri se înfăptuiesc” susține un bărbat.

„Nu am pățit-o. N-am avut așa ca să-mi sucească gâtul, urechile. Nu știu: să cred? Sau poate altul e motivul și spunem că e curentul?”, a spus o femeie.

„În troleibuz, dacă sunt deschise din două părți ferestrele, ușa deschisă. Dacă din două părți bate vântul poate să te tragă curentul”, a explicat o femei.

„Dacă te ia curentul te doare de la cap. Capul, urechile. Pe bunelul meu l-a tras și chiar și gura i-a strâmbat-o. A fost la medic, a stat la spital, dar nu s-a mai făcut omul acela care era până atunci”, susține o femeie.

„Am două săptămâni de când umblu cu nasmorc. Eu singură fac curentul. Deschid balconul și ușile ca să facă curent”, a explicat o femeie.

Cum îți dai seama că „te-a tras curentul?”

„Te doare aici la gât, unde te-a tras curentul acolo te doare”, a spus o femeie.

„Dacă mergi în troleibuz, în autobuz sau în rutieră se simte imediat că te doare o parte, din ce parte te bate curentul”, a spus o femeie.

„Simți în urechi, simți un tușit, respiri greu. Simți așa, ascuțit, în diferite chestiuni. Deja temperatura și așa mai departe”, explică un bărbat.

„Poți să ai febră, chiar și la copii li se ridică temperatura deodată”, a declarat o femeie.

„Deodată nu te doare nimic. Dar când te trezești, ai ochii umflați, nasul înfundat, capul strâmb. Cu gâtul strâmb. Este așa ceva”, a spus o femeie.

„Tare greu se tratează curentul. Poți să rămâi și paralizat de la dânsul” a declarat o femeie.

Vă așteptăm pe 22 august, ora 18:30, pe același acoperiș primitor de la „Portavita”, str. Petricani 17/22.

Sursa: Agora

 

Distribuie articolul: