O afecțiune frecventă a danturii este stomatita sau inflamația mucoasei bucale. Aceasta se manifestă prin dureri care se înrăutățesc la înghițire sau prin simplul contact cu alimentele. Află cum combați stomatita prin metode naturale, cu produse pe care le ai la îndemână zilnic și te costă foarte puțin.

Pentru ca să combați stomatita și să scapi de efectele neplăcute, poți face tapetarea gingiilor cu suc de lămâie, portocale sau tamponări cu suc de ceapă. De ajutor este și gargara cu decoct de gutuie. Fierbe un fruct mare, ras, într-un litru de apă până cantitatea se reduce la jumătate. Strecoară și folosește în aceeași zi. Mai poți tampona zona afectată cu felii de lămâie. Se aplică și smochine ținute în apă fierbite, răcite până ajung călduțe.

Cum combați stomatita? Folosește ulei de oregano.

Uleiul de oregano are proprietăți antibacteriene și antivirale care ajută la tratarea a numeroase probleme, inclusistomatita. În plus, reduce inflamația și disconfortul.

Diluează uleiul de oregano în apă (o parte ulei, 3 părți apă). Înmoaie o bucățică de apă în acest amestec și aplică pe zona afectată. Se face acest tratament de 3 ori pe zi, timp de o săptămână.

O altă variantă este să amesteci două picături de ulei neem cu două-trei linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui presat la rece. Se unge zona afectată. Se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră sau mai mult. Se repetă procedeul de mai multe ori pe zi timp de o săptămână, până herpesul s-a vindecat. Poți să păstrezi amestecul rămas într-un borcan de sticlă.

Mai poți folosi în același mod ulei din sâmburi de grepfrut.

Cum combați stomatita cu miere?

Miereeste un excelenagent hidratanpentru piele. În plus, are excelente calități antibacteriene și poate trata stomatita și alte infecții. În plus, potolește durerea.

Aplică puțină miere pe zona afectată de stomatită, de mai multe ori pe zi, timp de o săptămână.