Produsele cosmetice pe care le cumpărăm din magazine sau chiar din farmacii conțin substanțe toxice care în timp pot afecta pielea. Unele femei nici nu bănuiesc ca niște ingrediente atât de ieftine și simple precum bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie pot face minuni pentru tenul lor.

Ingrediente

1/2 lămâie
1 linguriță de bicarbonate de sodium

Preparare
Spălați-vă pe față cu apă călduță. Luați pe degete puțin bicarbonate de sodiu și frecați pielea umedă de pe față. Asigurați-vă că masați toată fața, în special zonele critice, acolo unde pielea este sensibilă, roșie sau iritată, predispusă la coșuri sau acnee. Lăsați bicarbonatul de sodiu pe față 5-10 minute, până când simțiți un disconfort ușor la nivelul fetei. După acest interval, clătiți pielea cu apă călduță și ștergeți-vă cu un prosop.

Stoarceți sucul de lămâie într-o ceșcuță și înmuiați în el un tampon de vată sau bumbac. Tamponați pielea fetei cu sucul de lămâie, acoperind toată suprafața pielii. La început, veți simți ușoare furnicături sau arsura, dar acestea sunt normale, din cauza acidității sucului de lămâie.

După ce ați terminat sucul de lămâie din ceașcă, lăsați să pătrundă în piele câteva minute. Când sucul de lămâie a fost absorbit și senzația de furnicături a dispărut, curățați fața cu un disc de bumbac, înmuiat în prealabil în ulei de măsline, sau într-o cremă care se potrivește tipului dvs. de ten.

O alta variant este să amestecați bicarbonat de sodiu și suc de lămâie în părți egale și să aplicați această mască pe față. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă.

Cel mai bine este să aplicați acest tratament seara, pentru a lăsa pielea sa “doarmă”, porii să se închidă și pielea să se regenereze. Dacă faceți acest lucru dimineața, când veți ieși afară și veți supune pielea la toxine și praf, tratamentul nu va fi foarte eficient. Nu aplicați această mască mai des de o dată pe săptămână, deoarece este mai degrabă agresivă decât blândă, dar foarte eficientă.

La scurt timp, veți vedea că tenul se va curăța de puncte negre, de coșuri, de acnee și de alte imperfecțiuni.

Bicarbonatul de sodiu extrage murdăria și toxinele din piele, iar sucul de lămâie strânge porii și redă strălucirea și luminozitatea naturală a pielii.

Citește și: Estompează ridurile din jurul ochilor cu una din cele 5 măști naturale

Distribuie articolul: