Mămăliga este un aliment nelipsit de pe mesele noastre și un adevărat simbol național. Astăzi vă propunem, împreună cu femeia de afaceri Angela Chelaru, să încercați o altfel de mămăligă. 

Această rețetă de mămăligă este deosebită prin faptul că la baza ei stau cartofii, povestește antreprenoarea Angela Chelaru.

Ingrediente:

  • 5 cartofi,
  • 500 gr. făină de mălai,
  • sare după gust și apă.

Preparare: 

Cartofii se curăță și se pun la fiert ca pentru piure, adăugând apă cât să-i acopere. După ce sunt gata fierți, putem să adaugăm sarea și să încorporăm făina de mălai. Dacă mămăliga este prea groasă putem să mai adaugăm puțină apă, până obținem consistența dorită. Amestecăm bine cu melesteul sau cu o lingură de lemn și lăsăm la copt pentru câteva minute până mălaiul s-a preparat.

Se servește alături de ciuperci, tocăniță de carne sau de legume, brânză de oi, smântână sau de orice ne poftește sufletul.

Poftă bună!

Sursa foto: Facebook.com

Vezi și: Turte umplute cu brânză: aroma copilăriei. Gătește după rețeta bunicii