Produsele cosmetice au devenit aproape indispensabile pentru o mare parte dintre noi. Fie că este vorba despre un ruj, un fond de ten sau un rimel, aproape fiecare femeie le are în trusa de machiaj.

Make-up artista Dianna Stan vine cu câteva recomandări pentru a ne ajuta să alegem corect produsele cosmetice și ne spune de ce ar trebui să ținem cont atunci când le procurăm.

Trebuie să ținem cont că produsele folosite, nu doar ne înfrumusețează, dar pot avea și un impact negativ asupra noastră.

Cu siguranță că un produs calitativ costă, de aceea ar fi bine să optăm pentru calitate. 

În primul rând mergi încrezută la cumpărături și nu te lăsa ademenită, învață ce înseamnă calitate și cosmetica în general.

Achiziționează produse cosmetice numai din magazine specializate, mai ales că în  magazinele specializate poți beneficia de o consultație din partea vânzătorilor pentru alege corect produsul dorit și unde cu siguranță se eliberează un bon.

Produsele originale nu se vând la piață, acolo nu găsești cosmetică de CALITATE. La procurarea produselor cosmetice din stradă sau piață există riscul că acestea să-şi piardă din calitate chiar dacă acestea au un termen de valabilitate bun.

Fii atentă la prețuri. Prețurile prea mici sunt dubioase și cu siguranță nu promit calitatea originală a produselor. Zgârcitul plătește de două ori. Cumpără un produs bun, iar dacă îl folosești corect, acesta te asigură pentru cel puțin o jumătate de an.

Citește cu atenție eticheta, află ce conține produsul și țara de origine a acestuia. Pe eticheta fiecărui produs obligatoriu trebuie să fie specificată nu doar țara de proveniență ci și strada. Pe orice produs cosmetic trebuie să fie inscripționat numele sau denumirea producătorului.

Examinează cu atenție eticheta, o calitate proastă a tipăririi poate ascunde un produs contrafăcut.

Un lucru important este că cosmetica originală este întotdeauna sigilată, între tester și produsul achiziționat nu trebuie să fie o diferență nici de nuanță și de textura și, este evident că produsele odată ce sunt desigilate nu pot fi reîntoarse în magazin.

Este important de știut că produsele cosmetice necesită condiții speciale de păstrare. Ele se păstrează la o temperatură nu mai joasă de zero grade celsius şi nu mai mare de 25 de grade, în spații de depozitare închise.

Un fond te ten calitativ nu costă 100 lei. Un ruj calitativ nu costă 30 lei și nici un rimel de calitate superioară nu ar costa 50 lei. Aveți grijă cu ce produse va “hrăniți pielea”.

Chiar de purtăm machiaj de zi cu texuri mai puțin cremoase, oricum alegem cosmetică nu neapărat profesională ci calitativă.

Spre exemplu, la aplicarea unui machiaj de seară putem opta pentru un fond de ten Estee Lauder cu o consistență cremoasă ce promite un machiaj persistent sau putem folosi un fond de ten INGLOT HD care acoperă în profunzime chiar și cele mai mici imperfecțiuni.

Ca fard de pleoape putem folosi paletele Inglot, NYX, Pierre Rene de o calitate superioară, potrivite pentru machiajul atât de zi cât și de seară.

Optează pentru rujurile cu vitamine hidratante, fără zinc. Alege produsele pe baza naturală, cu minerale și vitamine.

În cazul în care ai nevoie de un machiaj de seară strident, nu opta pentru un machiaj tip mască, care să îngreuneze fața și tenul. Atât înainte, cât și după machiaj recomand o mască pentru tonifierea pielii.

Fetelor, nu ezitați să scoateți o sumă mai mare din buzunar pentru un produs calitativ, iar atunci când cumpărați un produs gândiți-vă și la consecințe. Pielea nu poate tolera orice!

Cu drag, Dianna Stan.

Vezi și: Make up artista Dianna Stan, despre cum să realizezi corect machiajul „Fără machiaj” (Foto)