Mulți oameni sunt foarte dornici să-și găsească sufletul pereche, plini de speranță ca dragostea lor va fi eternă și că, din momentul în care au găsit o persoană cât de cât decentă sau cu care sunt compatibili pe cele mai multe paliere ale vieții, pot duce lucrurile la nivelul următor. Iar dacă și celălalt gândește similar, lucrurile se precipită chiar mai mult.

Însă a fi un cuplu presupune să-i cunoști celuilalt povestea, background-ul și, pe cât posibil, trăsăturile de personalitate. Altfel, graba de a face parte dintr-un cuplu poate fi calea sigură spre un dezastru, scrie Elle.ro.

Decât să abordezi lucrurile într-un mod care poate deveni deplasat (dacă nu chiar de-a dreptul bizar), mai bine te concentrezi pe propria persoană, descoperind cum poți deveni o versiune mai bună și mai autentică a ta.

Dacă vrei cu adevărat să-ți găsești sufletul pereche, poți începe să lucrezi la aceste 4 aspecte ale personalității tale:

1. Stabilitatea

Mulți se gândesc probabil că nu există nici o legătură între a avea un loc de muncă stabil și găsirea sufletului pereche. În anumite cazuri, această premisă este adevărată, dar până la urmă oricine își dorește să aibă o relație cu cineva care are un job stabil, dacă nu chiar o carieră de succes. Așadar, dacă nu ai un job de care să fii (prea) mândră sau care nu te ajută în nici un fel să te dezvolți, poate că e timpul să concepi o scrisoare de intenție super inteligentă și să te pregătești pentru interviuri de angajare. Atunci când ești împlinită pe plan profesional, emani o siguranță de sine care este foarte atractivă în ochii celorlalți.

2. Independența

Dacă îți dorești să petreci cu o persoană acel gen de timp necesar pentru a construi o relație puternică, trebuie să-ți (și) permiți să te poți implica în activități care aduc un plus de valoare interacțiunii voastre (cu alte cuvinte, trebuie să ai suficienți bani ca să le susții). Cu siguranță este reconfortant să știi că persoana alături de care formezi un cuplu este stabilă din punct de vedere financiar și că așa va fi și în viitor. Iar dacă amândoi ajungeți la concluzia că vă doriți să vă petreceți restul vieții împreună, cred că la rândul tău vrei ca partenerul tău să simtă că se poate baza pe tine și că ești cea mai potrivită alegere pentru el. Cu alte cuvinte, nu vrei să-l faci să simtă că vei fi o povară pentru el, mai ales dacă intenționați să aveți copii.

3. Echilibrul

Dacă tu și partenerul tău plănuiți să vă construiți un viitor împreună, este important să-ți găsești suficient timp pe care să-l petreceți împreună. Timpul de calitate este important în orice interacțiune, așa că dacă nu-ți faci (mai niciodată) timp pentru partenerul tău, dacă nu ești dispusă să faci compromisuri și ajustări în programul tău ca să-l faci să simtă că este o prioritate pentru tine, atunci n-are nici un rost să investiți mai departe în relație. Acestea fiind spuse, poți învăța cum să-ți planifici și să-ți echilibrezi mai bine programul într-un mod care să vă permită să vă bucurați mai mult unul de celălalt (și implicit să vă cunoașteți mai bine).

4. Generozitatea

Să faci un gest draguț pentru partenerul tău este un lucru minunat și este bine să faci lucrul ăsta fără să ți se ceară sau fără să aștepți o recompensă pentru efortul tău. Un gest special nu implică neapărat un efort financiar, pentru că poți fi generoasă în atât de multe feluri: poți să pregătești prânzul pentru amândoi, când știi că este prea ocupat să facă asta, poți să-i plătești o factură sau poți să-l ajuți să-și organizeze biblioteca. Orice ar fi, nu trebuie să fie un gest extravagant, ci doar un semn prin care îți arăți aprecierea și sprijinul. Un semn prin care arăți ca-ți pasă pur și simplu de celălalt.

Vezi și: Agresivitatea în cuplu. De ce nu ar trebui niciodată să tolerezi un astfel de comportament

Distribuie articolul: