Pregătit după o reţetă specială, dar care păstrează totodată gustul autentic românesc, acest cozonac pufos şi delicios va fi unul care va dispărea repede de pe masa de Sărbători.

Ingrediente:

1 kg  făină

250 gr zahar

450gr lapte

5 oua

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500gr nucă

200gr rahat

150 gr ciocolată belgiană

30gr portocală confiată

30 gr coajă de lamâie

Mod de preparare! 

Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă. Gălbenuşurile se freacă cu praful de sare.Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând: gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiata. Frământăm bine până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră. Luam apoi o bucată de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore. Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Poftă bună!

Sursa: one.ro

Distribuie articolul: