Ion Platon caută sănătate nu doar în farfurie, deci în alimentele pe care le consumă, dar și în suflet, apoi în cap. El nu consumă nimic din ceea ce a fost preparat termic sau sacrificat. Nu consumă produse de origine animală, iar toate fructele și legumele sunt mâncate în stare crudă. Așadar, el optează pentru viață și energie adevărată, vie. Tocmai de asta, consideră important să nu ne alimentăm mintea și sufletul cu hrană toxică, așa cum sunt gândurile negative. 

Inspirat de John Kehoe, care a petrecut 3 ani în singurătate, în pădurile din Canada, pentru a studia gândirea umană, Ion Platon vine cu trei tehnici prin care pot fi aruncate la gunoi gândurile negative:

Nu acordăm atenție. De exemplu, a venit gândul că nu am făcut ceva. Care e prima chemare? Să dezvoltăm acest gând, să căutăm motive pentru care nu am făcut ceea ce trebuia, ne învinovățim de regulă și ne autobiciuim. Ce trebuie să facem în schimb? A venit un gând negativ, noi nu îl dezvoltăm. Pur și simplu nu îl dezvoltăm. Așa scăpăm de 75 la sută din gândurile negative. Nu punem întrebările care ne-ar veni în mod normal și nu rostim nici măcar în gând motivele și consecințele. Am constatat că nu am făcut ceea ce trebuia și uităm.

„Tot trecutul nostru noi trebuie să îl considerăm cimitir. Tot ce moare rămâne acolo. Excepție pot face doar gândurile pozitive. La ele ne mai putem întoarce.”

Îi punem eticheta „gând negativ”. Trebuie să îl considerăm un simplu gând negativ și am uitat. Formăm astfel obiceiul de a nu mai dezvolta gândurile rele.

Vizualizăm gândurile negative și le aruncăm la gunoi. Spre exemplu ne putem imagina că gândul negativ apărut este o parte stricată din noi, care are forma unui măr. Vizualizăm că luăm acest măr și îl aruncăm la gunoi.  

 

Distribuie articolul: