Sezonul căpșunelor abia a început, iar noi te ajutăm să le poți savura alături de cei dragi prin cele mai deosebite rețete. Astăzi îți oferim una foarte simplă, pentru chec de căpșuni savuros.

Ingrediente:
6 ouă mari
250 g făină
200 g zahăr tos fin
2 linguri rase zahăr pudră
5 linguri apă clocotită
1 plic zahăr vanilat
300 g căpșuni (cireșe/piersici/căise/prune/vișine).

Viorel Gavriluță produce căpșune bio la Căușeni! Cum să reziști zăpezii din aprilie și altor provocări, aflăm chiar de la el

Mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixam gălbenușurile cu zahărul tos până își triplează volumul și se deschid la culoare.

prajitura-cu-capsuni2

Adăugăm, pe rând, 5 linguri de apa clocotită (eu o fierb, nu folosesc apa direct de la robinet) și mixam după fiecare lingură adăugată, apoi adăugăm făină și mixam până la omogenizare.

La sfârșit, adăugăm în două tranșe albușurile bătute băț cu 2 linguri de zahăr pudra (amestecăm de jos în sus cu un tel că să nu se lase aluatul).

prajitura-cu-capsuni3

Punem aluatul în tavă iar pe deasupra fructele tăiate în cubulețe sau feliuțe subțiri.
Coacem prăjitură cu căpșuni în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute (în primele 15 minute NU deschidem cuptorul).

Distribuie articolul: