Vei putea să recunoști cu ușurință trăsăturile comportamentului manipulativ. Vezi manipulatori în jurul vostru? Ei bine, mulți oameni cred că îi pot manipula pe alții. Problema este însă că nu ne dăm seama că, uneori, comportamentul manipulator poate să nu fie atât de evident pe cât credem.

Da, uneori nu poți recunoaște manipulatorul datorită faptului că persoana care se comportă în acest fel cu tine o face într-un mod foarte secret. Iar consecințele acestui fapt pot fi cu adevărat periculoase.

Iată 9 trăsături ale oamenilor manipulatori cu care trebuie să ai grijă:

1. Ei știu ce să spună la momentul potrivit

Da, sunt deștepți. Ei spun lucrurile corecte la momentul potrivit. Poți trece cu vederea probabil acest lucru, deoarece crezi că își spun doar părerile și asta este.

Dar oamenii manipulatori au totul planificat în avans. Nu spun nimic pur și simplu. Ei știu că vor să-ți transmită cu vreun scop. Și o vor spune și chiar vor beneficia de asta.

2. Își joacă jocurile foarte leger

Ei manipulează atât de nepăsător și fără cusur, încât nu îi poți prinde. Jocurile pe care le joacă nu sunt ușor de înțeles, deoarece sunt foarte subtile. Te pot manipula cu o singură propoziție, un cuvânt sau chiar spunând nimic.

Nici măcar nu vei vedea cât de greu încearcă să-ți influențeze comportamentul pentru că sunt discernanți și nu văd pe nimeni ca o țintă ușoară. Prin urmare, ei nu manipulează deschis, ci o fac întâmplător, astfel încât nimeni să nu-i poată prinde.

3. Ei sunt proprietari

Oamenii manipulatori sunt, prin natură, adevărați proprietari și vor să te dețină. Vor să știe totul despre tine. Acest comportament apare și datorită faptului că oamenii manipulatori sunt nesiguri și, prin urmare, încearcă să controleze oamenii din jurul lor.

4. Oamenii manipulatori nu acționează

Persoanele predispuse la manipulare pot acționa ca și cum ai fi cel mai bun prieten al lor, dar nu vor acționa în consecință. Aceasta înseamnă că tărâmul oamenilor manipulatori este doar cuvintele lor, nu își susțin cuvintele cu nicio acțiune. Vorbesc doar ca să te manipuleze și apoi te folosesc în avantajul lor.

5. Ei nu au limite

Da, aceste granițe pot fi fizice sau emoționale. Acești oameni încep prin a se preface că respectă și le pasă de confidențialitatea ta. Dar adevărul este că ei doar demonstrează că se joacă cu granițele pe care le-ai stabilit.

Nici nu vei înțelege când acești manipulatori șterg în mod clar limitele pe care le-ai trasat și vor începe să intre în zona ta de confort.

6. Nu își cer scuze niciodată

Chiar dacă îți pui la îndoială intențiile sau îi prinzi că te manipulează, nu își vor cere scuze. În schimb, vor oferi o explicație, care poate părea o scuză, dar linia de bază este că ei nu cer scuze pentru comportamentul lor. Justifică ceea ce au raționalizat deja în propria lor minte.

7. Te manipulează în zona lor

Te manipulează în locuri convenabile pentru ei. Acest lucru se datorează faptului că se simt în siguranță fizic să își facă jocurile cu tine. Ar trebui să fie confortabil și familiar cu teritoriul lor. Acesta ar putea fi casa lor, biroul sau orice alt loc în care se simt confortabil.

8. Ei răspândesc negativitatea

Sunt extrem de negativi în natură. Chiar dacă te complimentează sau spun ceva frumos, întotdeauna va exista ceva negativ în spatele lor. Negativitatea le aduce, de fapt, satisfacție și confort, și le place să se încurce în ea. Ce nu se poate spune despre tine.

9. Nu dau timp să te răzgândești

Oamenii manipulatori nu-ți vor oferi niciodată timp să te răzgândești; nici măcar nu îți vor oferi timp să te regândești. Acest lucru se întâmplă pentru că dacă te gândești, poți înțelege că ei se joacă cu tine și nu le va face bine.

Prin urmare, ei te influențează în așa fel încât să nu ai timp să te gândești la altceva decât la ceea ce au spus ei.

Acestea sunt semne clare de comportament manipulativ. Când ai de-a face cu persoane predispuse la manipulare, ascultă-ți intuiția. De cele mai multe ori, intuiția ta îți spune că acestea sunt persoane toxice. Ai grijă de tine și nu fi influențat de astfel de oameni.

Sursa: psihologiadeazi.ro

Distribuie articolul: