Un bărbat frumos e cel care ne iubește și ne face fericite. Femeile sunt atrase de bărbați inteligenți și grijulii, cărora nu li e teamă să-și exprime sentimentele.  După multe studii efectuate, știința are răspunsul care sunt calitățile cele mai apreciate de femei la un bărbat.

Aspectul fizic nu prea contează

Da, suntem atrase de un bărbat frumos. Însă studiile arată că femeia alege un bărbat frumos doar pentru relații de scurtă durată. Așadar, femeile apreciază calitățile morale ale bărbatului mai mult decât aspectul fizic.

Fă-o să râdă și o vei cuceri

Nouă, femeilor, ne plac bărbații care ne fac să râdem. Femeile percep bărbații amuzanți ca fiind mai inteligenți. Sarcasmul e arma oamenilor inteligenți.

Un bărbat altruist, e un bărbat atrăgător

Pentru relațiile pe termen lung, femeile  preferă bărbații altruiști, care sunt amabili și îi ajută pe ceilalți, potrivit unui studiu din The Journal of Social Psychology.

Un alt studiu din 2019, care a chestionat 68.000 de persoane din 180 de țări, a constatat că 88,9% dintre femei consideră bunătatea o trăsătură foarte importantă la un partener.

Bărbații bogați atrag mai multe femei

În studiile din British Journal of Psychology și Journal of Evolutionary Psychology, femeile au ales bărbații care pozează în fața unor mașini sau apartamente scumpe, față de cele obișnuite, probabil pentru că acestea îi fac pe bărbați să pară bogați.

Nu, femeile nu sunt materialiste. Averea bărbatului e dovada că e harnic, inteligent și că va putea avea grijă de familie. Cine nu își dorește o viață confortabilă?

Femeile sunt atrase de bărbații maturi

Conform unui studiu din 2010, femeile preferă un bărbat care e mai în vârstă decât ele. Un astfel de bărbat e mai înțelept, mai bogat și mai matur.

Un bărbat dur atrage mai multe femei

Studiile moderne au descoperit că a face pe durul poate fi o tactică eficientă, potrivit studiilor publicate în Psychological Science și Journal of Experimental Psychology. Femeile vor vrea să îi cucerească pe bărbații care par indisponibili emoțional.

Câinele e cel mai bun prieten al omului

Un bărbat care are un câine este perceput de femei ca unul grijuliu și loial. Astfel, posesorii de câini atrag mai multe femei.

Femeile vor un bărbat calm și înțelegător

În cadrul unui experiment, femeile au fost mai atrase de bărbații care erau prezenți, atenți și nu le-au judecat.

Femeilor le plac bărbații care își asumă riscuri

Femeile au evaluat mai bine bărbații care își asumă riscuri. Printre acestea se numără salvarea vieților oamenilor, vânătoarea, potrivit unui studiu din Journal of Applied Social Psychology.

Sursa: Business Insider

Distribuie articolul: