85% dintre ucrainenii care au fost forțați să-și părăsească casele din cauza războiului intenționează să se întoarcă acasă informează canalul de știri УНИАН – новости Украины.

Sondajul a fost realizat în perioada 8-9 octombrie în rândul populației Ucrainei cu vârsta de 18 ani+, din toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar Crimeea și Donbas, precum și a teritoriilor în care nu există comunicații mobile ucrainene la momentul studiu. Rezultatele sunt ponderate folosind date actualizate de la Serviciul de Stat de Statistică al Ucrainei. Eșantionul este reprezentativ în ceea ce privește vârsta, sexul și tipul de așezare. Populația eșantion: 1000 de respondenți. Sondajul a fost realizat la telefon. Eroarea de reprezentativitate a studiului cu o probabilitate de încredere de 0,95: nu mai mult de 3,1%.

Refugiații ucraineni în Europa: ceea ce se știe
După începerea războiului rusesc împotriva Ucrainei, țările din UE au lansat o directivă de acceptare a refugiaților. Cei care caută protecție în UE nu trebuie să treacă printr-o procedură îndelungată de azil. În plus, ucrainenii au drepturi directe la beneficii sociale, educație, locuințe și permise de muncă.

Comisia Europeană va prelungi cu încă un an regulile de acceptare și de asigurare a protecției refugiaților ucraineni. În general, numărul refugiaților din Ucraina cu statut de protecție temporară în Europa a ajuns la aproape 4,2 milioane.

Distribuie articolul: