De câte ori vi s-a întâmplat ca lucrurile după o simplă spălare în mașina automată să se decoloreze sau deformeze? Cel mai rău este că unele dintre ele nu pot fi readuse la culoarea sau forma inițială. Știți regula „nu spăla niciodată nimic roșu cu alb”, poate doar în cazul în care vă plac hainele roz. Aceeași situație este și în cazul articolelor vestimentare care pot fi distruse pentru totdeauna.

Pantofii sport

Aveți mare grijă dacă optați pentru spălarea lor în mașina de spălat. Dacă ghetele încă mai rezistă, atunci pantofii sneakers sunt în mare pericol. Deși nu este o regulă, din cauza apei fierbinți și a uscării ulterioare se poate distruge talpa și dezlipi piesele de decor.

Dacă totuși riscați, atunci plasați încălțămintea într-un sac special sau într-o față de pernă mai veche și spălați împreună cu unul sau 2 articole din stofă (cum ar fi un covorașul de la balcon sau pentru scaun).

Chipiurile și pălăriile

După o spălare aceste accesorii pentru cap își pot pierde pentru totdeauna forma. În schimb, dacă găsiți o astfel de caschetă de protecție, puteți să-i dați o șansă.

Mantourile și costumele

Mai bine le dați la o spălătorie profesională, altfel riscați să rămâneți fără ele, lucru care vă va costa mai scump decât banii pe care îi lăsați pentru acest serviciu de curățare.

Articolele din lână, cașmir

Acestea nu rezistă temperaturilor mari și uscării agresive. Cel mai bine ar fi să le clătiți în apă călduță cu detergent blând, șampon sau balsam de păr.

Pernele ortopedice

Acestea pot fi spălate doar în cazul în care este indicat acest lucru pe etichetă, altfel puteți să vă luați rămas bun de la ele.

Obiectele acoperite cu blana animalelor de companie

Riscați să transferați blana pe celelalte articole sau să înfundați pompa de evacuare. Înainte de a ajunge în mașina de spălat ar fi bine să le curățați cu o perie specială sau bandă cu lipici (până și un scotch lat funcționează).

Articolele voluminoase

Nu băgați în mașina de spălat mai multe articole decât permite producătorul. De asemenea țineți cont de faptul că lucrurile vor cântări și mai mult odată ce apa va ajunge în cuvă, care se va balansa violent la fiecare utilizare, iar asta va face să se uzeze sau să se strice mult mai repede.

Articolele decorate cu puf

Evitați să le spălați în mașina automată, acestea nu-și vor păstra forma nici dacă utilizați un sac special. O spălare cu mâna, un detergent blând și evitarea stoarcerii vă va ajuta să le curățați.

Sursa