Dacă nu v-ați făcut planuri mari de Ziua Îndrăgostiților, atunci o seară petrecută în brațele persoanei dragi, în timp ce priviți un film romantic, pare o metodă ideală de a încheia ziua. Venim cu câteva sugestii de ecranizări romantice din care să alegeți. Niște popcorn, fructe, un pahar de șampanie sau un ceai călduț, este tot de ce avem nevoie uneori.

Emma – 2020

Unul dintre cele mai îndrăgite romane despre cum să-ți găsești jumătatea, scris de Jane Austin, are parte de un remake, de această dată cu mai multă comedie.

Foto: Focus Features

Fiicele doctorului March (Little Women) – 2019

Ete un film american de vârstă majoră din 2019, scris și regizat de Greta Gerwig. Este a șaptea adaptare cinematografică a romanului cu același nume din 1868 de Louisa May Alcott. Acesta relatează viețile surorilor din martie – Jo, Meg, Amy și Beth – în Concord, Massachusetts, în secolul al XIX-lea.

Mic dejun la Tiffany (1961)

Celebra comedie romantică, ce o are pe superba Audrey Hepburn în rolul principal, care nu are nevoie de prezentare și merită privită din nou și din nou, fie cu prietenele, fie cu iubitul.

Departe de Africa (Out of Africa) – 1985

Este un film american epic dramatic din 1985 produs și regizat de Sydney Pollack. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Robert Redford și Meryl Streep. Ecranizarea a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Ca în Rai (Just Like Heaven) – 2005

Un film american de comedie romantică din 2005 cu Reese Witherspoon, Mark Ruffalo și Jon Heder. Se bazează pe romanul francez din 1999 If Only It Were True de Marc Levy. Acesta spune povestea unui arhitect văduv, care întâlnește o „stafie” pe nume Elizabeth. Aceasta îl convinge că încă nu a murit și îl roagă să o ajute, comunicându-le rudelor acest lucru.

P.S. Te iubesc (P.S. I Love You) – 2007

O dramă romantică în care soțul, știind că urmează să moară, îi scrie în avans iubitei sale soții, mai multe scrisori, care o vor ajuta să treacă peste tragedie și să o încurajeze să meargă mai departe.

Împreună (Ensemble, c’est tout) – 2007

O ecranizare romantică cu Audrey Tatou, Guillaume Canet și Laurent Stocker  – o poveste despre prietenie și dragoste, certuri și împăcări, căldură și importanța găsirii jumătății.

Remuşcare (Atonement) – 2007

Ecranizare romantică despre dragoste, trădare și greșeli care se ispășesc o viață.