Uneori putem să nu ne dăm seama, că chiar și cele mai mărunte lucruri ne pot trăda adevărata fire. Însă, în viața de zi cu zi, nu fiecare om acordă atenție acestor mărunțișuri. Am adunat câteva obiceiuri, care pot spune foarte multe despre caracterul nostru.

1.Cumpărăturile

Cumparatorii pot fi impartiti în două categorii. Primii studiază activ etichetele și cer cât mai multe detalii, înainte de a cumpăra ceva. Aceștia sunt oameni curioși, care doresc să descopere tot adevărul.

Din a doua categorie fac parte oamenii, care preferă să nu piardă timpul în zadar și se limitează la informația superficială. Aceștia pot fi numiți oameni neserioși.

Aceste tipuri de oameni acționează similar și în alte situații din viață. Fii sigur că curioșii îți vor afla întreaga istorie a vieții, înainte de a începe o relație. Iar neserioșilor, cel mai probabil, le vor scăpa chiar și faptele importante.

2.Dorința de a purta ceas

Oamenii care iubesc să poarte permanent ceas de mână, de obicei sunt mai punctuali și mai conștiincioși, decât cei, care preferă să renunțe la acest accesoriu.

Înafară de asta, ceasul poate vorbi despre caracterul închis și introvertit al omului, dar și despre o stabilitate emoțională rezistentă.

3.Obiceiurile în mâncare

Preferințele în mâncare pot spune multe lucruri interesante despre caracterul omului. Așadar, oamenii impulsivi, mai puțin deschiși și mai puțin conștiincioși preferă vinul dulce și foarte rar mănâncă fructe.

În același timp, oamenii deschiși, mai liniștiți și mai conștiincioși preferă vinul sec și includ cu plăcere fructele în meniul său.

4.Cuvintele

Cuvintele, pe care le utilizăm în viața de zi cu zi, ne caracterizează personalitatea. Și nu are importanță, le pronunțăm cu voce tare sau le utilizăm în mesaje scrise.

Oamenii îngrijorați și instabili din punct de vedere emoțional folosesc, de obicei, cuvinte legate de emoțiile negative. Extravertiții preferă cuvintele, care descriu emoțiile pozitive. Oamenii conștiincioși utilizează mai des cuvintele din sfera realizărilor. Iar oamenii deschiși vorbesc, de obicei, cu cuvinte și fraze lungi chiar dacă ar putea folosi un sinonim mai laconic.

5.Preferințele muzicale

Muzica pe care preferi să o asculți, poate spune celor din jur despre trăsăturile psihicului tău, deoarece muzica are un efect îndelungat asupra creierului.

Oamenii, care preferă muzica tristă sau agresivă pentru a-și exprima emoțiile, sunt, de obicei, neliniștiți și nervoși.

Oamenii, care preferă muzica veselă sau liniștită, sunt mai fericiți. Chiar și procesul de ascultare a unei melodii vesele îți ridică dispoziția și are un efect pe termen lung.

6.Treburile casnice

Oamenii, care se preocupă de gospodărie cu plăcere, calcă rufele, spală vesela și se joacă cu copiii, sunt mai plăcuți în comunicare, decât cei, care nu iubesc această ocupație. Pentru ei are importanță fericirea celor din preajmă.

Extravertiții, de obicei, nu iubesc să se ocupe de treburile casnice și preferă mai mult odihna sau întâlnirile cu prietenii.

7.Arta

Atitudinea față de artă, în toate manifestările sale, la fel te caracterizează ca personalitate.

Oamenii, care iubesc poezia, merg la operă sau chiar singuri creează, sunt mai comunicabili și mai deschiși pentru tot ce e nou, spre deosebire de cei, care ignoră arta.

Și încă ceva…

S-a stabilit, că oamenii din jur pot depista nivelul de prosperitate a omului, doar privindu-i fața, chiar dacă el nu exprimă niciun fel de emoții. Însă, oamenii de știință încă nu pot răspunde cu exactitate, ce anume trădează în mimica noastră cât de bogați sau săraci suntem.

Citește și: Sfaturi de aur de la creatorul Yves Saint Laurent: „Femeia se îmbracă pentru a fi dezbrăcată”

Distribuie articolul: