Sexul are o mulțime de beneficii pentru corpul tău. Sexul ne ajută să ne calmăm și să avem o relație mult mai bună cu partenerul/a. Oricât de ocupat/ă ai fi, fă-ți timp pentru a avea parte de câteva minute (sau ore) de plăcere. Iată 7 motive  să faci sex în fiecare zi.

Viața ta sexuală devine mai bună

Se pare că practica face ca totul să fie perfect atunci când e vorba de sex. Astfel, vei înțelege ce-ți place, vei experimente mereu chestii noi și vei fi mai satisfăcut/ă. Vei avea orgasme mai intense și nu-ți va lua prea mult timp să ajungi la punctul culminant.

Poate reduce stresul și anxietatea

S-a demonstrat că sexul și orgasmele reduc stresul și anxietatea. Asta pentru că sexul poate reduce hormonii stresului, cortizolul și adrenalina. De asemenea, poate elibera endorfine și oxitocină, care au un efect relaxant și îți provoacă o stare de fericire.

Te poate ajuta să dormi mai bine

S-a constatat că a avea un orgasm înainte de culcare i-a ajutat pe oameni să adoarmă mai repede și să doarmă mai bine.

Poate fi bun pentru inima ta

Inima ta se simte mai bine când nu ești stresată și dormi mai bine. De asemenea, sexul poate scădea tensiunea arterială. Mai mult,  personale care fac sex frecvent au un risc mai mic de a suferi de un atac de cord.

O conexiune mai puternică cu partenerul tău

Oxitocina se consideră hormonul dragostei. Vei avea mai multă încredere în iubitul tău/iubita ta și te vei simți mai atașat/ă de aceasta/aceasta. Oxitocina este eliberată de corpul nostru atunci când partenerul ne îmbrățișează, sărută și în timpul altor activități erotice.

Vei avea mai multă poftă de sex

Sexul e ca un drog, devenim dependenți de acesta. Într-o relație, e chiar un lucru bun să vrei să faci sex cu partenerul de mai multe ori pe săptămână. Ambii vă veți simți iubiți și doriți. Dacă  libidoul tău e mai mic decât al partenerului, sexul frecvent vă poate ajuta. Important e să comunicați și să nu te simți obligată de a te angaja într-o activitate erotică doar pentru a-l satisface pe partener.

Acel cocktail chimic eliberat în timpul sexului este al naibii de puternic și de bun. Atât de bun, de fapt, încât duce la dorința de mai mult, motiv pentru care, cu cât faci mai mult sex, cu atât mai mult tu și partenerul (sau partenerii) tău(i) veți ajunge să faceți mai mult.

Arzi calorii

Sexul nu va înlocui un antrenament fizic. Totuși arzi câteva calorii și te miști. Medicii recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi.

Chiar dacă sexul în fiecare zi are multe beneficii, ascultă-ți corpul și lasă-l să se relaxeze. Când e vorba de sex, fii egoist/ă și pune-te pe primul loc. E o activitate care trebuie să-ți aducă plăcere și pe care să nu o faci din obligație.

Distribuie articolul: