Fie că ești bărbat sau femeie, acest subiect te interesează și mereu vorbești despre el: sexul. Acesta e foarte important într-o relație, deoarece, precum spun specialiștii, fără o viață sexuală sănătoasă, nu va exista o relație fericită. 

Cred că deja cunoști că sexul crește satisfacția vieții, promovează pierderea în greutate, reduce stresul, îmbunătățește productivitatea și multe altele. Dar sexul este important nu numai pentru un partener, ci pentru cuplu în ansamblu. De aceea acest articol îți va fi de mare ajutor. Iată 7 motive pentru care sexul este esențial într-o relație:

Foto: adevarul.ro

Plăcerea

Sexul este, în primul rând, plăcere. Plăcerea intimității și plăcerea reciprocă. Dacă partenerii nu își acceptă sexualitatea sau au sentimente puternice de rușine și vinovăție, este posibil să nu se poată dezvolta pe deplin în sex. Nu pot primi plăcerea pe care ar putea să o primească. În consecință, plăcerea scade și, odată cu aceasta, bucuria și satisfacția în relație scad.

Întărirea sănătății fiziologice și psihologice

Sexul nu este doar pentru procreare sau descărcare, ci și pentru ameliorarea stresului, pentru comunicare. Sexul este un calmant de stres versatil și chiar o ameliorare a durerii somatice.

Somn ușor

Sexul te ajută să dormi mai bine. Și nu este vorba doar de consumul de energie, ci și de plăcerea care se datorează unei substanțe numită oxitocina(hormon), care este eliberat în corp după actul sexual.

Apropierea

Cu cât intimitatea este mai puternică, cu atât cuplul eliberează mai mult hormonul oxitocina. Acest hormon mai este numit și hormonul iubirii, intimității și relațiilor. Cu cât oxitocina este mai mare, cu atât vaporii sunt mai puternici. Însă, există un „dar” – nu doar frecvența sexului este importantă, ci și calitatea acestuia. Pentru ca sexul să întărească relațiile, trebuie să existe o comunicare profundă între oameni. Dacă sexul este mecanic, se eliberează mult mai puțină oxitocină, astfel, are loc o eliberare sexuală banală. 

Starea de fericire 

Foto: sexsedu.ro

Persoanele care fac sex mai des sunt mai fericite. Pentru că sexul oferă energie, încredere în propria persoană și desigur, o atitudine mai bună față de viață.

Încrederea în sine

Dacă ai o oarecare nesiguranță cu privire la tine sau la corpul tău, sexul te poate ajuta să nu te mai gândești la asta și să te accepți așa cum ești. Sexul este important într-o relație în primul rând pentru că cineva te iubește cu toate defectele pe care le ai.

Îmbrățișările după sex

Cercetările arată că sărutul și îmbrățișarea după sex duc la relații mai satisfăcătoare și mai fericite. Are o semnificație emoțională, mai ales pentru o femeie, este important pentru ea să vadă că un bărbat nu numai că a luat tot ce avea nevoie de la ea, dar continuă să o iubească chiar și după sex.

Foto: www.intex-press.by

Se spune că dacă nu există sex într-un cuplu, atunci, de fapt, nu există nici un cuplu. Cu excepția cazului în care este o alegere conștientă și reciprocă. Și ține minte, ceea ce se încadrează în „normal” și este considerată o relație sănătoasă din punct de vedere sexual depinde și de fiecare cuplu în parte.

Distribuie articolul: