Vergeturile sunt un fenomen firesc și nu trebuie să ne rușinăm că le avem. Multe femei încearcă să le ascundă, dau sume de bani enorme pentru a cumpăra creme, care promit o piele fără vergeturi. Însă ar trebui să înțelegem că  majoritatea oamenilor le au. Pielea noastră e o hartă a experiențelor pe care le-am avut. Hai să învățăm să ne iubim corpurile.  Iată care sunt cele 7 mituri despre vergeturi. 

Vergeturile apar când stratul din mijloc al pielii se întinde foarte tare, ducând la ruperea fibrelor de colagen.

1. Bărbații nu au vergeturi

Vergeturile nu discriminează în funcție de sexul pe care îl ai. Acestea apar când pielea se întinde din cauza creșterii sau scăderii în greutate, tulburărilor hormonale. Antrenamentele intense pot crește, de asemenea, șansele de apariție a vergeturilor pe corp.

2. Persoanele slabe nu au vergeturi

Persoanele slabe au hormoni, nu-i așa?  Din cauza pubertății și dezechilibrelor hormonale, și persoanele slabe pot avea vergeturi. Mulți oameni au concepția greșită că, dacă creșterea în greutate duce la apariția vergeturilor, pierderea în greutate va inversa acest efect. Cu toate acestea, vergeturile sunt de fapt cicatrici formate în urma unor rupturi în dermă, iar daunele nu pot fi reparate.

3. Vergeturile dispar atunci când slăbești

Vergeturile sunt cicatrici.  Iar pierderea kilogramelor poate face ca vergeturile să fie mai vizibile. Unii oameni consideră că vergeturile nu sunt la fel de vizibile pe un corp tonifiat, dar rețineți, vergeturile nu dispar de la sine.

4. Vergeturile se vor vindeca

La fel ca orice altă cicatrice, vergeturile nu se vindecă pur și simplu de la sine, indiferent de cât timp trece. Acest lucru e din cauza faptului că fibrele de colagen din stratul  pielii au fost deteriorate. Cu toate acestea, chiar dacă nu se vindecă, aspectul lor se poate diminua în timp.

5.  Nu este posibil să previi apariția vergeturilor

Pentru a preveni apariția vergeturilor, este necesar să ai o dietă sănătoasă, să te hidratezi. De asemenea, exercițiile fizice regulate te pot ajuta, dar și folosirea unor produse care să hidrateze pielea.

6. Vergeturile apar doar în urma întinderii pielii

Întinderea pielii nu este singurul motiv de ce apar vergeturile. Stresul, medicamentele, modificările hormonale în timpul sarcinii pot duce la apariția vergeturilor.

7. Vergeturile pot fi tratate

Există tratamente disponibile care pot minimiza aspectul vergeturilor, dar acestea nu vor dispărea. Nu cheltui bani pe creme care promit că vei avea o piele catifelată.

Cremele pentru vergeturi  alimentează pielea cu substanțe nutritive pentru a face ca acestea să pară mai puțin evidente în general.