Deși poți găsi aproape oriunde sfaturi și sugestii care te pot ajuta să-ți găsești partenerul potrivit, atunci când ne gândim la legea atracției, lucrurile devin mai complicate. Iată 7 lucruri științifice și surprinzătoare despre dragoste și atracție, care au fost dovedite în urma cercetărilor.

1.Bărbații sunt mai răbdători cu femeile decât femeile cu bărbații 

Deși în viziunea majorității femeile par cele care ar așteapta o veșnicie pentru un apel, lucrurile nu stau întocmai. Potrivit cercetărilor efectuate în acest sens, femeile așteaptă șapte zile să fie contactate de partener înainte să renunțe, în timp ce bărbații sunt dispuși să aștepte în medie 11 zile. De asemenea, există șanse cu 80% mai mari ca bărbații să meargă la o întâlnire cu o persoană chiar dacă nu se simt atrași de ea.

2. Vocea ni se schimbă când suntem atrași de cineva 

Studiile arată că atât femeile, cât și bărbații își schimbă vocea atunci când vorbesc cu o persoană față de care simt atracție.Se pare că tonul vocii coboară și devine mai grav, un aspect considerat atractiv de ambele sexe.

3. Suntem predispuși biologic să ne începem viața sexuală înainte de căsătorie

Se pare că suntem predispuși biologic să ne începem viața sexuală înainte de căsătorie. Statisticile evidențiază un lucru surprinzător – chiar și printre femeile născute în anii 1940, o eră caracterizată de mai multă castitate, 9 din 10 femei făceau sex înainte de căsătorie. Dacă luăm în considerare toate generațiile din 1940 până în prezent, aflăm că 95% dintre persoane au făcut sex înainte de căsătorie cel puțin o dată.

4. Frumusețea nu poate fi ignorată 

Primele impresii contează întotdeauna. Potrivit cercetărilor științifice, când subiecții au fost rugați să îndeplinească o cerință la nivel cognitiv și să ignore în acest timp fețe irelevante care apăreau periodic în peisaj, aceștia erau mult mai distrași de chipurile atractive decât de cele mai puțin atractive.

5. Femeile sunt atrase de bărbați care au câini 

Potrivit mai multor studii,un bărbat care își plimbă câinele în parc are de trei ori mai multe șanse să obțină numărul de telefon al unei femei.

6. Bărbații preferă femeile îmbrăcate în roșu 

Cercetările demonstrează că atunci când o femeie poartă o rochie roșie, bărbații sunt mult mai înclinați să înceapă o conversație cu ea.

7. Femeile apreciază bărbații cu prestigiu 

Tot știința ne spune că prestigiul unui bărbat reprezintă un motiv în plus pentru care o femeie l-ar evalua ca fiind mai atrăgător.

SURSA 

Distribuie articolul: