Ouă roșii, felii de cozonac și oamenii dragi alături. Sărbătoarea Paștelui ne aduce o rază de lumină în viețile noastre. Mielul e un simbol al sărbătorilor pascale. Dacă vrei să-ți impresionezi familia și invitații, iată ce greșeli trebuie să eviți atunci când gătești carnea de miel.

1. Alegi bucățile dezosate

Pare mai ușor să alegi o bucată de miel dezosată, dar pierzi aromele pe care oasele le oferă cărnii de miel dacă le gătești împreună.

2. Nu marinezi carnea

Mielul este, până la urmă, o carne tare, așa că are nevoie să-l marinezi. Implică înmuierea cărnii în apă sărată timp de cel puțin o oră până la câteva zile. Astfel, te asiguri că carnea va rămâne suculentă și umedă atunci când o vei găti și nu va fi uscată. Pentru a marina mielul poți folosi: vin alb, vin roșu, rozmarin, cimbru, sare, foi de dafin, usturoi, piper.

3.  O pui imediat la cuptor după ce o scoți din frigider

Ca multe alte soiuri de carne, carnea de miel nu iese atât de bună  atunci când o gătești direct din frigider.  Scoateți-l și lăsați-l să se odihnească pentru o vreme înainte de a-l găti.  Atunci când carnea are temperatura camerei, de abia atunci o poți pune în cuptor.

4. Marinezi greșit

Depinde de planul tău de marinare. Dar cel mai demn de luat în seamă element este că, dacă folosești multe elemente acide, riști să slăbești proteinele cărnii. Începe cu o rețetă ușoară de marinată pentru miel și ține cont de timpul necesar pentru marinare.

5. Nu verifici temperatura cărnii

E important să gătești bine carnea de miel. Nu vrei să fie crudă, dar nici prea uscată. Din acest motiv, ai nevoie de un termometru pentru gătit.

Pentru o friptura de miel în sânge, se lasă carnea la cuptor până în momentul în care interiorul fripturii are temperatura de 55°C, iar pentru o friptură făcută bine, temperatura din interiorul cărnii trebuie să fie de 60 – 65°C.

6. O tai imediat ce ai scos-o din cuptor

Nu tăia  carnea imediat după ce ai gătit-o. Las-o să se odihnească timp de 10-15 minute, pentru a lăsa sucurile să se distribuie uniform. Carnea ar trebui să ajungă să fie destul de suculentă dacă faci acest lucru, și prea uscată dacă pui mâna pe cuțit și furculiță și te apuci de ea.

7. Tai carnea greșit

Carnea de miel nu trebuie tăiată pe direcția fibrelor musculare. Dacă o tai pe lungimea fibrelor musculare, riști să ai bucăți de carne greu de mestecat.
Este recomandat ca tăietura să fie perpendicular pe fibrele musculare, astfel bucățile de carne vor fi fragede.

Distribuie articolul: